14 Πρέσβειρες «εκπαιδεύονται» σε αυθεντικές γεύσεις

14 Πρέσβειρες "εκπαιδεύονται" σε αυθεντικές γεύσεις - ΙΙΕΚ Etoile

14 Πρέσβειρες «εκπαιδεύονται» σε αυθεντικές γεύσεις – ΙΙΕΚ Etoile

Η Σχολή Εtoile αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προώθηση του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού και των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)…

14 Πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους, πραγματικά απόλαυσαν ένα «βιωματικό» ταξίδι στην ελληνική κουζίνα, με αυθεντικές συνταγές, προϊόντα ΠΟΠ αλλά και βραβευμένα ελληνικά κρασιά.
Οι καθηγητές executive chefs της σχολής κ. Ν. Περλεγκής, κ. Α. Μάνος και ο καθηγητής ζαχαροπλαστικής κ. Μ. Σαράβας «μύησαν» τις πρέσβειρες στα μυστικά των ελληνικών γεύσεων. Σε αυτό το «βιωματικό» σεμινάριο έμαθαν να ανοίγουν φύλλο, να φτιάχνουν σπανακοτυρόπιτα, γιουβετσάκι και χαλβά με Προϊόντα ΠΟΠ.
Το μεσημέρι στο εστιατόριο της σχολής, ατενίζοντας την Ακρόπολη, απόλαυσαν τα δικά τους γευστικά «ποιήματα» με γνήσια ελληνική ταυτότητα.
Οι γεύσεις έδεσαν αρμονικά με το βραβευμένο κρασί ΝΕΜΕΑ RESERVE SEMELI.
Ζεστή ατμόσφαιρα και οι πρέσβειρες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την ελληνική γαστρονομία.
Το πρώτο στοίχημα πέτυχε. Η σχολή Etoile, κατόρθωσε να συγκεντρώσει γύρω από ένα τραπέζι 14 διαφορετικές χώρες και να τους χαρίσει μια εμπειρία μοναδική πλημμυρισμένη με τα αρώματα, τις γεύσεις, τα προϊόντα και τα χρώματα της Ελλάδας.

Το επόμενο ραντεβού κλείστηκε σε ένα μήνα … Στόχος της σχολής, είναι μέχρι το τέλος Μαίου, να έχουν περάσει από τα εργαστήρια γεύσης και τις κουζίνες της σχολής, όλοι οι πρέσβεις και οι ξένες αντιπροσωπείες, προκειμένου να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα ΠΟΠ.
Ένα όραμα, να προσφέρουν αφιλοκερδώς, τις δικές τους εξειδικευμένες υπηρεσίες στην προώθηση του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού, αφού η σχολή εξειδικεύεται στην μαγειρική, ζαχαροπλαστική και τις ξενοδοχειακές σπουδές.

Μια προσπάθεια «από καρδιάς» προκειμένου, να προβάλουμε την γνήσια «εικόνα» της Ελλάδας στο εξωτερικό, την στιγμή που πραγματικά την έχει ανάγκη.
– Συμμετέχουν με παροχή προιόντων τους οι συνεταιρισμοί – ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ, ΕΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, ΤΥΡΙΑ ΚΟΥΡΕΛΑΣ ΚΑΙ 4 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΜΕ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ
– Τα κρασιά Semeli και Κρητών ΄Αρτος.

Δείτε εδώ το σχετικό Photo Gallery.