5ος Διεθνής Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κουζίνας

Η Εtoile νικήτρια του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Παραδοσιακής Κουζίνας. Στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Παραδοσιακής κουζίνας «Στα Μονοπάτια της παράδοσης» που έγινε στον πανέμορφο Ζαρό , η σχολή μας σάρωσε τα βραβεία.
Τρία χρυσά, τρία αργυρά, ένα χάλκινο «κατέκτησαν» οι σπουδαστές μας.
12 σπουδαστές της σχολής μας ήταν οι συμμετέχοντες που διαγωνίστηκαν ανάμεσα σε 70 συμμετέχοντες από άλλες σχολές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής από όλη την Ελλάδα.
Η νίκη είναι μεγάλη αφού σε όλες τις κατηγορίες αποσπάσαμε τα περισσότερα βραβεία.

 

Πιο συγκεκριμένα:
Η Σοφία Μουλίνου απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στην Ζαχαροπλαστική με το πιάτο «Πίτσα Γαλακτομπούρεκο με Σιρόπι Ρακόμελο»
Ο Αντώνης Κατσούλης απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στην Μαγειρική με το πιάτο «Καρέ Αρνιού Φρικασέ με Αφρό Ρακής»

 

Ο καθηγητής της σχολής Λεωνίδας Φραντζολάς Εxecutive Chef κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία των επαγγελματιών Chef με το πιάτο του «Μανιτάρι Γεμιστό με Φινόκιο, Πράσο, Λιαστή Ντομάτα και την Μυστική Τεχνική της Τριπλής Δόσης Σβησίματος με Μαστίχα Χίου»

 

Η Ελπίδα Αθανασίου απέσπασε το Αργυρό Μετάλλιο στην Μαγειρική με το πιάτο «Βελουτέ Φασολάδας με Κάστανο και Crispy Aπάκι»

 

Η Αγγελική Παπαδάκη απέσπασε το αργυρό μετάλλιο στην Μαγειρική με το πιάτο «Φιλέτο Λαβράκι με Εσπεριδοειδή, Σιρόπι Ελιάς και Σαλάτα Χλωροκούκι με Ταχίνι, Μάραθο και Λεμόνι»

 

Ο Κωνσταντίνος Αζούκης απέσπασε το Αργυρό Μετάλλιο στην Μαγειρική με το πιάτο «Καρέ Αρνιού με Πουρέ Σελινόριζας και Σάλτσα Μαρουβά»

 

Ο Νίκος Πάντος απέσπασε το Χάλκινο Μετάλλιο στην Μαγειρική με το πιάτο «Πουρές Ρεβυθιού με Σουβλάκι Κουνελιού και Γύρο Κουνελιού»

 

Για την σχολή μας όλοι οι συμμετέχοντες σπουδαστές μας ήταν νικητές με Αστεράτες Γευστικές Δημιουργίες .

 

Η γευστική δημιουργία του Αλέξανδρου Σουλόγλου ήταν «Σφυρίδα Ατμιστή με Σταμναγκάθι, Κρέμα Λεμονιού και Χώμα Ελιάς»

 

Η γευστική δημιουργία του Λεωνίδα Γυμνόπουλου ήταν «Τραχανότο με Απάκι, Καλαμάρι και Πάπρικα»

 

Η γευστική δημιουργία του Γιάννη – Αλέξανδρου Ζαχαρίου ήταν «Τραχανώτο Γαρίδας με Κουρκουμά»

 

Η γευστική δημιουργία της Κωνσταντίνας Μαρκάκη ήταν «Φιλέτο Λαβράκι με Ρεβίθια Σιφνέικα, Απάκι Κρήτης, Αρωματισμένα με Χιώτικη Μαστίχα και Καπαρόφυλλα»

 

Η γευστική δημιουργία του Σπύρου Αρβανιτάκη ήταν «Αρνάκι Κλέφτικο με Τυροκαυτερή και Σάλτσα Πιπεριάς».
Δείτε το σχετικό photo gallery.