ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΑΪΛΑΝΔΙΚΟ STREET FOOD

Διεθνείς Κουζίνες στην Etoile

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΑΪΛΑΝΔΙΚΟ STREET FOOD
Ένα πλήρες Ισορροπημένο Ταϊλανδικό Μenu

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η κουλτούρα του street food γίνεται πιο εκλεπτυσμένη πλέον στην Ελλάδα και αποκτά μεγαλύτερη εμβέλεια και οργανωμένες διαστάσεις, όπως το αποδεικνύουν τα επιτυχημένα φεστιβάλ που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια, κάθε Μάϊο, στη χώρα μας. Η κουλτούρα της ασιατικής κουζίνας γίνεται πλέον, για πολλούς, γαστρονομικούς, τουριστικούς και οικονομικούς λόγους, μέρος της καθημερινότητάς μας. Ακόμη πιο εξειδικευμένα, η Ταϊλανδική  street food κουζίνα αποτελεί ένα από τα γαστρονομικά trends διεθνώς. Αυτήν την ανάγκη έρχεται να καλύψει, τόσο για τους Σεφ όσο και για τους foodies, το εν λόγω σεμινάριο. Το εργαστήριο με πλήρες και αυθεντικό menu θα υλοποιηθεί από σεφ με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην Ταϊλανδική κουζίνα, αλλά και στην ίδια τη γαστρονομική κουλτούρα  της Ταϊλάνδης. Εφόσον εξηγηθούν αρχικά οι βασικές αρχές για την περαιτέρω κατανόηση της Ταϊλανδικής κουζίνας και την ισορροπημένη σύνθεση των κύριων υλικών και στοιχείων των πιάτων της (υγρό, στεγνό, δροσερό, καυτερό), θα παρουσιαστούν τέσσερα από τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της. Στο εργαστήριο λαμβάνεται υπόψη ότι ένα καλά ισορροπημένο γεύμα στην Ταϊλάνδη αποτελείται τουλάχιστον από τρία πιάτα, και περιλαμβάνει συνήθως κάτι υγρό (π.χ. Σούπα, Κάρυ), κάτι στεγνό (π.χ. Stir Fries, Noodles, Τηγανητά, Σχάρα), κάτι δροσερό (π.χ. Σαλάτα, ντιπ με τραγανά λαχανικά), και τέλος το καυτερό. Χάρη στη μεγάλη εμπειρία του εισηγητή, οι επιμορφούμενοι θα αποκτήσουν γνώση των πολλών αποχρώσεων της Ταϊλανδικής Κουζίνας ανά γεωγραφική περιοχή, μίας Κουζίνας, απλής  αλλά με εξαιρετικά ευρεία γευστική γκάμα για τους μυημένους!

ΔΙΑΡΚΕΙΑώρεςΕγγραφές: καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΣΚΕΡΙΔΗΣ

Γνώρισε από κοντά την Κουλτούρα και Κουζίνα της Ταϋλάνδης πριν από δεκαεπτά χρόνια. Έχει, μεταξύ άλλων, εκπαιδευθεί  στη Bangkok Culinary Academy και στην παρακολούθησε σεμινάρια παρασκευής κάρυ στην Chiang Mai, ενώ εξ αρχής συλλέγει συνταγές και  γαστρονομικές ιστορίες από την ασιατική ενδοχώρα.  Στην Ελλάδα, ύστερα από μία επιτυχημένη πορεία σε ανάλογες κουζίνες (Bar Guru Bar, Buba bistro Exotic, Andaman), σήμερα αποτελεί τον ιδιοκτήτη και σεφ του ιδιαίτερα επιτυχημένου γαστρονομικού εγχειρήματος Tuk Tuk Thai Street Food, το οποίο έχει αποκτήσει εξαιρετικές εγχώριες και διεθνείς κριτικές για την αυθεντικότητα της ταϊλανδικής κουζίνας του, ενώ έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές στο tripadvisor:
https://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g189400-d13437516-Reviews-Tuk_Tuk_Thai_Street_Food-Athens_Attica.html

Ενδεικτικά:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο Ταϊλανδικό