(ANIMATION CUISINE) Δημιουργική Κουζίνα με εξελιγμένες τεχνικές à la carte

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο εκπαιδευτικός Όμιλος Εtoile, παρακολουθώντας την επιτακτική ανάγκη της αγοράς τόσο των Resorts Hotels όσο και των City Hotels and Restaurants, και σεβόμενος την έντονη ζήτηση των απασχολούμενων στον κλάδο της γαστρονομίας να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, σχεδίασε πυκνό πρόγραμμα εστιασμένο σε ένα από τα πλέον δημοφιλή αντικείμενα του κλάδου της μοντέρνας γαστρονομίας, που αποτελεί συνδυασμό δημιουργικής μαγειρικής και διαδραστικής & διακοσμητικής παρουσίασης πιάτων μπροστά στον πελάτη, την animation cuisine. Ο πελάτης μπορεί να εντυπωσιαστεί από τη διαδραστική διαδικασία και τις τεχνικές της ζωντανής παρασκευής μπροστά στα μάτια του!

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Το σεμινάριο ενδείκνυται για:
– Επαγγελματίες μάγειρες που θέλουν να ενισχύσουν το προφίλ τους
– Σπουδαστές β ετών μαγειρικών Σχολών, που θέλουν να εμβαθύνουν στη δημιουργική κουζίνα και στις θεματικές παρουσίασης και live cooking.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
– Η απόκτηση γνώσεων σε μία ευρεία γκάμα δημιουργικής κουζίνας και παρουσιάσεών της σε a la carte.
– Στήσιμο a la carte με σύγχρονα σκεύη και σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις παρουσίασης.
– Η fusion εκτέλεση ελληνικών συνταγών.
– Η αξιοποίηση τεχνικών καπνίσματος και ξηρού πάγου σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πιάτα και τάσεις.
– Οι τρόποι διακόσμησης πιάτων αλλά και σερβιρίσματος-παρουσίασης.
– Διαδραστική παρουσίαση με παράλληλη προσομοίωση service Σάλας.
– Live dessert presentation α) εκτέλεση και β) ευφάνταστη παρουσίαση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Εκπαιδευτικές Σημειώσεις Συνταγών & τρόποι παρουσίασής τους θα δίδονται ανά εκπαιδευτική ενότητα. Προσομοίωση ρόλων.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
3 απογευματινά πεντάωρα (15 ώρες, 16.00-21.00). Σημειωτέον, η ομάδα εισήγησης θα προβαίνει σε πολύωρη προετοιμασία πριν από την έναρξη κάθε σεμιναρίου, προκειμένου να αξιοποιείται πλήρως ο χρόνος των επιμορφούμενων.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ- ΕΞΕΤΑΣΗΣ
Το είδος του σεμιναρίου αφορά σχετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους αποδοτικότητας και καλής αξιοποίησης χρόνου και χώρου. Χρήση α) μαγειρικού εργαστηρίου 6ου ορόφου-κουζίνας προβολής, β) χρήση έξτρα πάγκων προετοιμασίας, γ) χρήση ροτόντας παρουσίασης. Θα υπάρξει επιτελείο ανθρωπίνου δυναμικού, συμπεριλαμβανόμενου του Chef εισηγητή, του Β΄ βοηθού μάγειρα, των Γ’ βοηθών και σερβιτόρων. Η διδασκαλία θα γίνει κυρίως υπό μορφή παρουσίασης από τον εισηγητή, και σε ορισμένες τεχνικές μαγειρικής και παρουσίασης θα υπάρχει διαδραστικότητα με τους επιμορφούμενους. Το μάθημα είναι αυστηρώς πρακτικό, δεν θα υπάρξει τελική εξέταση, παρά μόνο αυτοαξιολόγηση των επιμορφούμενων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ

1η Συνάντηση

Θεματική Ενότητα: Η παραδοσιακή γεύση σε μοντέρνες τεχνικές

  • Σπανακόπιτα
    • Σπανακοπιτάκια με ρυζόφυλλο στον ατμό
    • Σπανακόπιτα δροσερή και αρωματική σαλάτα
  • Μουσακάς
    • Dublings μουσακά
  • Amouse Bouche
  • Μύδια σαγανάκι
    • Μύδια τεμπούρα σε κουλί σαγανάκι και χιόνι φέτας
  • Ντολμαδάκια
    • Ρυζότο ντολαμδάκια
  • Gr-ushi
  • Φέτα
    • Φέτα lollipop

2η Συνάντηση

Θεματική Ενότητα: Δημιουργώντας με θαλασσινά

  • Tartare DIY

Η τεχνική του ταρτάρ και όλες οι επιλογές του για να το “ολοκληρώσει” ο πελάτης

  • Στρείδια

Παρουσίαση με ξηρό πάγο, στοιχεία και φυτά της θάλασσας

  • Καραβιδοσαλάτα live presentation
    • Ολοκλήρωση του πιάτου μπροστά στον πελάτη

Θεματική Ενότητα: Live dessert

  • Live dessert με υφές σοκολάτας
  • Live dessert με σφαίρες μαρέγκας

3η Συνάντηση

Θεματική Ενότητα: Ανάπτυξη Menu

  • Amuse Bouche
  • Ελληνική σαλάτα (Greek salad on the grill)
  • Πικάνια με live κάπνισμα
  • Wagu στιφάδο
  • To «λεμονόδεντρο» 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

O Εxecutive Chef Σταύρος Κουστένης είναι πτυχιούχος μαγειρικής τέχνης με μετεκπαίδευση σε προγράμματα της Ecole Ferrandi Paris με διδακτική εμπειρία. Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως consultant chef εστιατορίων σε Ελλάδα και Κύπρο και εκπροσωπεί, ως γαστρονομικός σύμβουλος, την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κάτοχος διακρίσεων και βραβεύσεων για τα πιάτα του.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο επί πληρωμή