(ANIMATION CUISINE) Δημιουργική Κουζίνα με εξελιγμένες τεχνικές à la carte

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο εκπαιδευτικός Όμιλος Εtoile, παρακολουθώντας την επιτακτική ανάγκη της αγοράς τόσο των Resorts Hotels όσο και των City Hotels and Restaurants, και σεβόμενος την έντονη ζήτηση των απασχολούμενων στον κλάδο της γαστρονομίας να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, σχεδίασε πυκνό πρόγραμμα εστιασμένο σε ένα από τα πλέον δημοφιλή αντικείμενα του κλάδου της μοντέρνας γαστρονομίας, που αποτελεί συνδυασμό δημιουργικής μαγειρικής και διαδραστικής & διακοσμητικής παρουσίασης πιάτων μπροστά στον πελάτη, την animation cuisine. Ο πελάτης μπορεί να εντυπωσιαστεί από τη διαδραστική διαδικασία και τις τεχνικές της ζωντανής παρασκευής μπροστά στα μάτια του!

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ
Το σεμινάριο ενδείκνυται για:
– Επαγγελματίες  μάγειρες  που θέλουν να ενισχύσουν το προφίλ τους
– Σπουδαστές β ετών μαγειρικών Σχολών, που θέλουν να εμβαθύνουν στη δημιουργική κουζίνα και στις θεματικές παρουσίασης και live cooking.

ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
– Η απόκτηση γνώσεων σε μία ευρεία γκάμα δημιουργικής κουζίνας και παρουσιάσεών της σε a la carte.
– Στήσιμο a la carte με σύγχρονα σκεύη και  σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις παρουσίασης.
– Η fusion εκτέλεση ελληνικών συνταγών.
– Η αξιοποίηση τεχνικών καπνίσματος και ξηρού πάγου σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πιάτα και τάσεις.
– Οι τρόποι διακόσμησης πιάτων αλλά και σερβιρίσματος-παρουσίασης.
– Διαδραστική παρουσίαση με παράλληλη προσομοίωση service Σάλας.
– Live dessert presentation  α)εκτέλεση και  β) ευφάνταστη παρουσίαση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Εκπαιδευτικές Σημειώσεις Συνταγών & τρόποι παρουσίασής τους θα δίδονται ανά εκπαιδευτική ενότητα. Προσομοίωση ρόλων.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
3 απογευματινά πεντάωρα (15 ώρες (16.00-21.00) Προθεσμία Εγγραφών: 23 Ιανουαρίου. Σημειωτέον, η ομάδα εισήγησης θα προβαίνει σε πολύωρη προετοιμασία πριν από την έναρξη κάθε σεμιναρίου, προκειμένου να αξιοποιείται πλήρως ο χρόνος των επιμορφούμενων.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ- ΕΞΕΤΑΣΗΣ
Το είδος του σεμιναρίου αφορά σχετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους αποδοτικότητας  και καλής αξιοποίησης χρόνου και χώρου.  Χρήση α) μαγειρικού εργαστηρίου 6ου ορόφου-κουζίνας προβολής, β) χρήση έξτρα πάγκων προετοιμασίας, γ) χρήση ροτόντας παρουσίασης. Θα υπάρξει επιτελείο ανθρωπίνου δυναμικού, συμπεριλαμβανόμενου του Chef εισηγητή, του β΄ βοηθού μάγειρα,  των  γ’ βοηθών και σερβιτόρων.Η διδασκαλία θα γίνει κυρίως υπό μορφή παρουσίασης από τον εισηγητή, και σε ορισμένες τεχνικές μαγειρικής και παρουσίασης θα υπάρχει διαδραστικότητα με τους επιμορφούμενους. Το μάθημα είναι αυστηρώς πρακτικό, δεν θα υπάρξει  τελική εξέταση, παρά μόνο αυτοαξιολόγηση των επιμορφούμενων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ
Προδόρπια

– Σαλάτα σπανακόπιτα.
– Σπανακόπιτα συνδυασμένη με διάφορα ορεκτικά.
– Σπανακόπιτα amuse bouche.
– Eλληνική σαλάτα (Εφαρμογές της ελληνικής σαλάτας σε διαφορετικές μορφές και υφές. Grill  & amuse bouche).
– Τεχνικές  αξιοποίησης  των ίδιων υλικών σε πιάτα διαφορετικής φιλοσοφίας.
Κυρίως Πιάτα
– Μουσακάς του χθες σήμερα.(Αποδόμησης συνταγής και πολλαπλές εφαρμογές της χωρίς αλλοίωση της αρχικής γεύσης.Εφαρμογή της συνταγής σε amuse bouche & brunch version).
– Γεμιστά (Rice balls + ριζότο).
– Ντολμαδάκια ριζότο (Φιλοσοφία , εφαρμογή & αποδόμηση).
– Wagner flap στιφάδο (Εφαρμογή της επιμέρους γεύσης και τεχνικής της συνταγής με υψηλής ποιότητας υλικά).
– Gr-shushi: φιλοσοφία συνταγής  και fusion πάντρεμα.
– Carvin picania με live κάπνισμα & σερβίρισμα .
– Tartare DIY (φιλοσοφία DIY) κίνδυνοι & προτερήματα.
– Live pasta μέσα σε κεφάλι παρμεζάνας. Παρουσίαση –  συντήρηση  και συνταγές .
– (Στρείδια: άνοιγμα και live σερβίρισμα με ξηρό πάγο).
Επιδόρπια
– Live desserts: Επιμέρους συνταγές και τελικό στήσιμο.
– Μπακλαβάς – Τεχνικές στήσιμο με παρουσίαση στο τραπέζι
– Sorbet  τεχνικές  με ξηρό πάγο για το live dessert.
– Γαλακτομπούρεκο – παρουσίαση στο τραπέζι, με σιρόπι και άρωμα κανέλας, με live αρωματισμό από σερβιτόρο.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

O Εxecutive Chef Σταύρος Κουστένης είναι πτυχιούχος μάγειρας με μετεκπαίδευση στην Ecole Ferrandi Paris, εμπειρία διδακτική αλλά και σε συναφή αντικείμενα  consulting & στησίματα εστιατορίων και catering, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο επί πληρωμή