Χοιρινό φιλέτο με 4 πιπέρια, λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα και γλυκό κρασί

Χοιρινό φιλέτο με 4 πιπέρια, λαχανικά, αποξηραμένα φρούτα και γλυκό κρασί

από τον κ. Γιώργο Τομαρά, Executive Chef & καθηγητή της Etoile

Υλικά

  • 1 χοιρινό φιλέτο
  • 3 πατάτες baby
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 καρότο
  • 1 μικρό φοινόκιο
  • Μπρόκολο
  • 3 τεμάχια στρογγυλά μανιτάρια
  • Σταφίδες
  • Αποξηραμένα Δαμάσκηνα
  • Αποξηραμένα Βερίκοκα
  • Κόκκινο Γλυκό Κρασί
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Βασιλικός
  • Σκούρα Σάλτσα

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό φιλέτο και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο με το θυμάρι και τα 4 πιπέρια σπασμένα. Σβήνουμε με κόκκινο γλυκό κρασί.
  • Αφαιρούμε το χοιρινό και το ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 °C για 7 λεπτά.
  • Στο τηγάνι προσθέτουμε τη σκούρα σάλτσα να γλασάρει.
  • Βράζουμε λίγο τα λαχανικά μας.
  • Έχουμε βάλει τα αποξηραμένα φρούτα σε κόκκινο γλυκό κρασί.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά σε τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτοντας τα αποξηραμένα φρούτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το χοιρινό φιλέτο σε φέτες μαζί με τα λαχανικά και τα φρούτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και στο τέλος προσθέτουμε λίγο βασιλικό.