COCΚTAILS ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ
Expert Bartender, mixologist με 12 χρόνια εμπειρίας σε ευρεία γκάμα Bar, Boutique Hotels, Εστιατορίων. Το 2017, κέρδισε την 1η θέση στον Ελληνικό  τελικό της World Class Competition το 2017 και  την 11η  Παγκόσμια θέση στο Μεξικό  στο World Class Competition 2017 (Global Finals), και συμμετείχε σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι ο Head Bartender του THE CLUMSIES  (9η θέση στα  world’s 50 best bars 2016) και έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, ως Bar Supervisor στο ZUMA (46η θέση στα  world’s 50 best bars 2014) και στο  LA CANTINE DE FAUBOURG στο Dubai. Κάτοχος πιστοποιήσεων WSET.
Σε ποιους απευθύνεται: σπουδαστές, απόφοιτοι, εργαζόμενοι με μικρή εμπειρία στο μπαρ (ως 3 έτη). Ενδιαφερόμενοι με  μεγαλύτερη εμπειρία μπορούν να παρακολουθήσουν τις ενότητες 2,3,4.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11 ώρες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 26/3 (8.30-10.30), 27/3  (8.30-11.30), 29/3 (8.30-10.30), 31/3 (9.00-13.00).

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (2 ώρες, 9.00-11.00)
– Εισαγωγή στο coctail και την ιστορία του. Παρουσίαση σύγχρονων παγκόσμιων trend και bartenders.
– Γνωριμία με την γκάμα των spirits. Whiskey, Gin, Vodka, Tequila, single malts κ.ά.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (3 ώρες, 10.-13.00)
– Τεχνικές shake, stiring, rolling.
– Δημιουργία κλασσικών cocktails. Eργαστηριακή παρασκευή από τους επιμορφούμενους.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  (2 ώρες, 9.00-11.00)
– Κλασσικές και προωθημένες τεχνικές παραγωγής cocktail.
– Τεχνικές sous vide, vacuum, slow cook in siphon.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ (4 ώρες, 9.00-13.00)
– Μέθοδος Agar Agar (για δημιουργία νερού από φρούτα και λαχανικά). Τεχνική παρασκευής cordials.
– Έμπνευση επιμορφούμενων για δημιουργία ενός πρωτότυπου cordial με τις παραπάνω τεχνικές.

«Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Worldclass, της κορυφαίας πλατφόρμας bartending διεθνώς».

Αίτηση Συμμετοχής

Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο επί πληρωμή