Φέτα Lolipop με κρούστα κανταΐφι και σιρόπι πευκόμελου

Βαθμός δυσκολίας: 3΄
Χρόνος προετοιμασίας: 25΄
Χρόνος εκτέλεσης: 8΄

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. κανταΐφι
  • 5 αυγά
  • 500 γρ. φέτα Δωδώνη
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. Μέλι( πευκόμελο )
  • 500 ml  νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 στικ κανέλλας

Εκτέλεση

Ψήνουμε το κανταΐφι στους 160 βαθμούς για δέκα λεπτά. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και το θρυμματίζουμε με τα χεριά μας. Τρίβουμε την φέτα και με τη βοήθεια του γιαουρτιού την κάνουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Πλάθουμε σφαίρες 50 γρ. και τις βάζουμε για δέκα λεπτά στο ψυγείο να παγώσουν. Έπειτα τις πανάρουμε με αλεύρι –αυγό και το τρίμα από κανταΐφι, κατά σειρά συνεχίζουμε με πάγωμα στο ψυγείο για 10 λεπτά και επαναλαμβάνουμε το πανάρισμα με αυγό και φρυγανιά.

Σιρόπι :συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, έκτος από το μέλι και βράζουμε για 10  λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη τελειώνοντας με 3-4 σταγόνες λεμονιού.