Κεμπάπ κοτόπουλου Πίνδος με πιπεριά και κύμινο σερβιρισμένο με πλιγούρι

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Ψήσιμο: 15’
Βαθμός δυσκολίας: 2

Υλικά (για 15 μερίδες περίπου)

  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλο Πίνδος
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1 πιπεριά πράσινη μέτρια τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κτ/γ κύμινο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 50 ml κρασί
  • 500 γρ. πλιγούρι
  • 500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με 2 κτσ κρύο νερό και ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε τα κεμπάπ με λαδωμένα χέρια. Ψήνουμε στα κάρβουνα ή στον φούρνο στο γκριλ για περίπου 12 λεπτά.

Σερβίρουμε με πλιγούρι ή πιλάφι και σάλτσα γιαούρτι με άνηθο.

Για το πλιγούρι λαχανικών θα χρειαστούμε:

  •  μισή κόκκινη πιπεριά
  • μισή πράσινη πιπεριά
  • μισό κρεμμύδι τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο  τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού τις έχουμε ψιλοκόψει σε μικρά καβάκια ,ρίχνουμε το πλιγούρι και σβήνουμε με κρασί .Προσθέτουμε νερό ,αλάτι και πιπέρι όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία ώσπου να πιει το νερό.