MASTER CLASS ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η Εtoile  στο πλαίσιο  της  καλλιέργειας των Μεγάλων Εθνικών Κουζινών, δίνει ιδιαίτερη  έμφαση στην Υψηλή Γαλλική Γαστρονομία, και καλεί για ένα σε βάθος Master Class τον ίδιο τον Chef de Cuisine της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα!  Ο Chef θα μας αναπτύξει υψηλόγουστες παρασκευές πλήρους Γαλλικού Μενού Mise en Bouche, με τέσσερις παρασκευές:  πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό, και έμφαση στις ιδιαίτερες γαλλικές τεχνικές και υλικά.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρασκευές:
– Βατραχοπόδαρα σε tempura , mousseline σπανάκι και γάλα σκόρδου
– Foie gras poêlé με chutney πατζάρι και παγωτό cassis
– Μάγουλα μοσχαρίσια με κόκκινο κρασί ,πουρέ πατάτας με τρούφα και chips από σαλσίφι
– Τραγανό mille feuille με framboise, mango και chantilly καρύδας
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Jean-Marie HOFFMANN
Chef de Cuisine/ Ambassade de France en Grèce
Γεννημένος στην Ελλάδα το 1981 αλλά μεγαλώνοντας στην Γαλλία από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Γάλλο άρχισε να μοιράζει την αγάπη του για τις δύο χώρες απο πολύ μικρή ηλικία . Μεγαλωμένος στη Γαλλία, είναι ο Αρχιμάγειρας της  Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα από το 2004 και έχει υπηρετήσει με τις μαγειρικές του ικανότητες τέσσερις πρέσβεις. Σπούδασε τη Μαγειρική Τέχνη στο Bordeaux της Γαλλίας. Έχοντας διακρίσεις ήδη από τις αρχές τις καριέρας του, υπήρξε νικητής στο διαγωνισμό «Καλύτερος μάγειρας της Νοτιοδυτικής Γαλλίας» το 2002 και διακρίθηκε στους τελικούς στον «Εθνικό διαγωνισμό για τον καλύτερο μάγειρα της Γαλλίας» την ίδια χρονιά.  Πρίν από την επιλογή του να εργασθεί για την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, εργάστηκε στην περιοχή του Bordeaux σε εστιατόρια αναγνωρισμένα από τον οδηγό Michelin.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο επί πληρωμή