ΜASTER CLASS ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η σοκολάτα όπως δεν την έχετε ξαναδεί!  Παύει να αποτελεί απλά το πιο λαοπρόβλητο, στατιστικά, γλυκό και μετατρέπεται σε μία ολιστική εμπειρία (γεύσης, εικόνας, όσφρησης. Τεχνικές γλυπτικής σοκολάτας από ένα Senior Chocolatier που έχει  μαθητεύσει και συνεργαστεί με ορισμένους από τους πλέον γνωστούς σοκολατοποιούς διεθνώς.
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ
– Πώς στήνουμε ένα γλυπτό σοκολάτας.
– Τρόποι Σχεδίασης, θεματολογίες.
– Τεχνικές ιδιαίτερων καλουπιών ως βασικός κορμός για την κατασκευή γλυπτών με ύψος.
– Τεχνική «μωσαϊκό δάπεδο» ως βάση του γλυπτού, με τρεις σοκολάτες (κουβερτούρα, γάλακτος, λευκή).
– Τεχνική «Σοκολάτα-πηλός»: Πώς μπορούμε να δουλέψουμε την σοκολάτα και να την πλάθουμε ακριβώς σαν να είναι πηλός.
– Τρόπος σκέψης και εργασίας πάνω σε άλλες τεχνικές διακόσμησης που θα εμπλουτίσουν το έργο του σοκολατοποιού.
– Γλυπτό έτοιμο και να  δείξει τις τεχνικές που δημιουργήθηκε.
– Τεχνικές αξιοποίησης Πιστολιού χρωματισμού με βούτυρο κακάο.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ: Αριστοτέλης Παναγιώταρος

Senior Expert στη Σοκολάτα και Ιδιοκτήτης του επιτυχημένου εγχειρήματος The Dark side of Chocolate. Με μακρά διεθνή εμπειρία σε Ολλανδία, Ιταλία, και Γαλλία. Σπούδασε στη Ecole Superieure de Cuisine FrancaiseFerrandi   δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ζαχαροπλαστικής και γαστρονομίας όπως οι MOF Pascal Niau, MOF Stephan Leroux, MOF Patrick Roger, Herve This.  Επίσης, μαθήτευσε στο Εργαστήριο Σοκολάτας La Botegga del Cioccolato του  Andrea Bianchini, πρωταθλητή Τοσκάνης για το 2003. Στη συνέχεια δούλεψε εντατικά για ένα χρόνο με τον MOF Chocolatier Patrick Roger (πατήστε εδώ, εδώ και εδώ), ενώ έχει μυηθεί στις τεχνικές σοκολατοποιών παγκοσμίου φήμης όπως λ.χ. ο   Stephan Leroux. Στην εξειδίκευσή του στη σοκολάτα πρόσθεσαν και οι συμμετοχές του σε σεμινάρια γλυπτικής σοκολάτας στην Chocolate Academy UK στην Αγγλία και συγκεκριμένα στα  «Chocolate sculpture», «Competition Showpiece courses», «Advanced competition Showpiece courses» με καθηγητή τον δύο φορές UK Chocolate Master Mark Tilling καθώς και τον MOF Chocolatier Jacque Castagne. Από το 2012 εισηγείται σεμινάρια σοκολάτας, ενώ το 2017 επιλέχθηκε από την Artoza ως εισηγητής Masterclasses Γλυπτικής Σοκολάτας.

Δήλωση Συμμετοχής
 
Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο επί πληρωμή