ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Ο Ζοζέφ Αζζάμ, ένας από τους ικανότερους Λιβανέζους executive pastry chef, με μεγάλη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία στον τόπο του και στην Ελλάδα, θα μας μυήσει στις συνταγές και τα μυστικά των αυθεντικών σιροπιαστών γλυκών της Ανατολής. Θα μας φιλοξενήσει στη γαστρονομική κουλτούρα της Μέσης Ανατολής μέσω ιδιαίτερων συνταγών και τρόπων παρασκευής που θα ευχαριστήσουν τους λάτρεις των σιροπιαστών, αλλά και θα αναβαθμίσουν την παλέτα των επαγγελματιών, καθώς και το πελατολόγιό της επιχείρησης που εκπροσωπούν. Θα χρησιμοποιήσει αυθεντικά, επιλεγμένα υλικά με τα standards ενός γηγενή Λιβανέζου επαγγελματία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ (3 ώρες + προετοιμασία από τον Pastry Chef)
Συνταγές και Προετοιμασίες παρασκευών για τους παρακάτω κωδικούς γλυκών:
Δάχτυλα, Μαντηλάκια, Κολουσκορ, Μπρασελε με φυστίκι, Κανταιφακι με καρύδι, Ασμαλίε

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ (3 ώρες + προετοιμασία από τον Pastry Chef)
Ψησίματα και Σιροπιάσματα για τους παρακάτω κωδικούς γλυκών:
Δάχτυλα, Μαντηλάκια, Κολουσκορ, Μπρασελε με φυστίκι, Κανταιφακι με καρύδι, Ασμαλίε

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Εκπαιδευτικές Σημειώσεις, Συνταγολόγιο.
Παρέχεται βεβαίωση Παρακολούθησης υπογεγραμμένη από τον Εxecutive Pastry Chef και τη Σχολή Etoile by Les Chefs.

ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ Διάρκεια
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί μεταξύ 30-31 Οκτωβρίου.
Διάρκεια: 2 απογευματινά τρίωρα= 6 ώρες (17.00-20.00).
Πριν από κάθε συνάντηση θα υπάρξει δίωρη προετοιμασία των παρασκευών από τον εισηγητή για εξοικονόμηση και καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΕΙΝΕΤΑΙ
Το σεμινάριο ενδείκνυται για: Το σεμινάριο ενδείκνυται για:

  • Ιδιοκτήτες Εστιατορίων & Ξενοδοχείων
  • Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες σε ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εξειδικευμένων catering
  • νεοεισερχόμενους στον κλάδο της ζαχαροπλαστικής με μικρή εμπειρία,
  • τελειοφοίτους ή αποφοίτους Σχολών Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιϊας
  • Γενικότερα , ιδιώτες λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Χρήση μεγάλου εργαστηρίου με πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό. Επίδειξη παρασκευών σε κάθε συνάντηση και σε ορισμένες περιπτώσεις καθοδηγούμενες παρασκευές από τους ίδιους του επιμορφούμενους. Εποπτευόμενη αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευομένων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

ΖΟΖΕΦ ΑΖΖΑΜ (Joseph Azzam)

O Zοζέφ Αζζάμ είναι ιδρυτικό μέλος στη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος με επαγγελματική εμπειρία άνω των 30 χρόνων. Παρότι ως ζαχαροπλάστης γνωρίζει όλη την γκάμα των γλυκών (γαλλικά, ευρωπαϊκά, ελληνικά), έχει εδραιώσει τη φήμη του μέσω της εξειδίκευσής του στην Ανατολίτικη Ζαχαροπλαστική, στην οποία έχει μυηθεί στον τόπο του, το Λίβανο. Απόφοιτος της Σχολής Ξενοδοχειακών Επαγγελμάτων με συνεχείς επαγγελματικές μετεκπαιδεύσεις στη Ζαχαροπλαστική. Έχει μεγάλη διδακτική και συμβουλευτική εμπειρία σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά: έχει συνεργαστεί με ζαχαροπλαστεία στη Βόρεια Ελλάδα, με το Ζαχαροπλαστείο του Φίλιππου Γαβανά στη Νότιο Ελλάδα, στην Κρήτη με το εργοστάσιο του Σαβουϊδάκη και με τον Κρητικό Φούρνο. Στην Αθήνα, έχει επώνυμες συνεργασίες με την Passarella, τον Βάρσο, και μέχρι σήμερα με το «Φύσις».
Εξειδικεύεται μεταξύ άλλων, στο χειροποίητο φύλλο Βυρηττού και χρησιμοποιεί βιολογικές πρώτες ύλες στη συνταγές του.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο επί πληρωμή