ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Δύο προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας ήταν εισηγητές του πολύ επιτυχημένου σεμιναρίου του Σαββάτου που προσφέρεται δωρεάν στους σπουδαστές μας.

Ο πατέρας Επιφάνιος από το Μυλοποτάμο του Αγίου Όρους με τα περίφημα κρασιά που μας κάνουν περήφανους στο εξωτερικό μας «μύησε» στην Μοναστηριακή κουζίνα και η πολυβραβευμένη executive chef Νανά Γκαμπούρα μας «γνώρισε» την γνήσια μακεδονίτικη κουζίνα.

14 πιάτα ετοιμάστηκαν και πραγματικά μας «απογείωσαν» …
Ο φρέσκος βακαλάος με λεμονάτη σάλτσα, το πανηγυρικό πιάτο του Αγίου ΄Ορους «έγραψε» όπως και η Αγιορείτικη σούπα, οι μελιτζάνες κοκκινιστές, το μοναστηριακό γιαχνί με κανέλα, η σκορδαλιά με καρύδια και φιστίκι αλλά και το αβοκάντο με ταχίνι και φιστίκια Αιγίνης.

Η Νανά ετοίμασε σούπα με Κρόκο Κοζάνης σε δύο διαφορετικές εκδοχές, με κοτόπουλο και τραχανά, μπακαλιάρο παστό με αγκινάρες, ντοματούλα και μυρωδικά στην λαδόκολλα, σαλάτα με φρέσκες αγκινάρες και μυρωδικά, σαλάτα παντζάρι με πορτοκάλι, ριζόπιτα με πορτοκάλι, ατζέμ πιλάφ γλυκό και για ακόμα πιο γλυκιά επίγευση χαλβά με μοτσαρέλα και αμύγδαλο και χαλβά με γλυκό πορτοκάλι.

Οι γεύσεις μας ταξίδεψαν στο ΄Αγιο ΄Ορος στο Κάθισμα του Αγίου Ευσταθίου Μυλοποτάμου του πατέρα Επιφάνιου και από εκεί στην Μακεδονία μέσα από τα μάτια … της ταλαντούχας Νανάς Γκαμπούρα.
Οι σπουδαστές έμαθαν «δια στόματος» πατρός Επιφανίου όλα τα μυστικά της μοναστηριακής κουζίνας …τα υπόλοιπα θα τους γνωστοποιηθούν … από το περίφημο βιβλίο του.

Δείτε το σχετικό photo gallery.