Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική

Pastry Chef

«Ο κλάδος της Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας – βιοτεχνίας των τροφίμων. Αριθμεί πάνω από 14.000 καταστήματα στα οποία απασχολούνται 60.000 – 65.000 άτομα»  Edu Job eMentoring

Το πρόγραμμα σπουδών Pastry Chef του Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs διαρκεί δύο έτη. Καλύπτει τις γνώσεις του σπουδαστή μέσα από θεωρητικά μαθήματα, πρακτική εξάσκηση και εξειδικευμένα σεμινάρια από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

Σπουδάζοντας Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική στο Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs, ο σπουδαστής είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους επαγγελματική πρόκληση, έχοντας αποκτήσει γνώσεις γύρω από την επιλογή των πρώτων υλών, τον εξοπλισμό, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την παρασκευή, τη διαιτητική αλλά και τις επιχειρηματικές τεχνικές, που θα τον οδηγήσουν στην κορυφή των επιχειρήσεων του Επισιτιστικού και Τουριστικού κλάδου ή στη δημιουργία της δικής σου επιχείρησης.

Έχει τη δυνατότητα, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της φοίτησής του, να εργαστεί στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το επάγγελμα του Pastry Chef γνωρίζει τεράστια άνθιση τα τελευταία χρόνια.

«Ο κλάδος της Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της βιομηχανίας – βιοτεχνίας των τροφίμων. Αριθμεί πάνω από 14.000 καταστήματα στα οποία απασχολούνται 60.000 – 65.000 άτομα.»
Edu Job eMentoring

Οι επαγγελματίες του χώρου χαίρουν αναγνώρισης και θαυμασμού, ως πραγματικοί καλλιτέχνες.

Στο Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs, ο σπουδαστής του τομέα Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας  εκπαιδεύεται από την πρώτη κιόλας μέρα στα υπερσύγχρονα εργαστήρια μας. Μαθαίνει να λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, παρασκευάζοντας κάθε είδους γλυκά και αρτοσκευάσματα, με βάση παραδοσιακές τεχνικές αλλά και τις τελευταίες μεθόδους της σύγχρονης Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας.

Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs βρίσκεται στο πλευρό των σπουδαστών τόσο από την αρχή της φοίτησής τους, όσο και μετά το τέλος των σπουδών τους με σκοπό να τους συμβουλεύει και να τους στηρίζει σε κάθε επαγγελματική τους απόφαση.

Αντικείμενο ειδικότητας
  • Δημιουργία γλυκών και αρτοσκευασμάτων
  • Έλεγχος των προμηθειών και οργάνωση της ομάδας παραγωγής
  • Κοστολόγηση των προϊόντων παρασκευής
Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση διαρκεί δύο (2) ακαδημαϊκά έτη (4 εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης). Οι ενάρξεις των σπουδών γίνονται κάθε Οκτώβριο και κάθε Φεβρουάριο.

Πλεονεκτήματα Ειδικότητας
  • Απεριόριστες προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και λαμπρή καριέρα σε επιχειρηματικές θέσεις.
  • Υψηλές αμοιβές
Μαθήματα Ειδικότητας
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη  Ι,ΙΙ,ΙΙΙ,ΙV
  • Αρτοποιητική Τέχνη  Ι,ΙΙ,ΙΙΙ,ΙV
  • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις και Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP)
  • Διαιτητική
  • Αρχές Οικονομικής
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  • Γαλλικά
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση
Επαγγελματική Προοπτική
  • Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποιός εντός ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και resorts
  • Αυτόνομα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας
  • Βιομηχανία παρασκευής τυποποιημένων άρτων και γλυκισμάτων
  • Κάθε μορφής επισιτιστική επιχείρηση, catering, μαζική εστίαση
  • Τηλεοπτικές εκπομπές
  • Εταιρίες συμβουλευτικής γαστρονομίας και παραγωγής μενού
  • Κρουαζιερόπλοια και σκάφοι αναψυχής
  • Εταιρίες δεξιώσεων
  • Εκπαιδευτής στη ζαχαροπλαστική τέχνη και αρτοποιία
  • Βιομηχανία παραγωγής πρώτων υλών
  • Εργαστήριο δοκιμών πρώτων υλών
  • Εταιρίες πρώτων υλών
  • Βιομηχανίες τροφίμων και ποτών
  • Επιχειρηματίας του κλάδου με την δημιουργία προσωπικού εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής , αρτοποιείου , catering
Αν θέλεις να γίνεις το επόμενο Αστέρι στον τομέα Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pastry Chef της Etoile by Les Chefs πατώνατς ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ