Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Αρχιμάγειρας (Chef)

Η Γαστρονομία δεν αποτελεί μόνο τέχνη, πολιτισμό ή βιομηχανία για μια χώρα, είναι επίσης τεχνολογία και επιστήμη ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναχθεί στο ισχυρό χαρτί του Τουρισμού.

Το επάγγελμα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (Chef) είναι το πλέον περιζήτητο Επάγγελμα στον Επισιτισμό και τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στο Δημόσιο τομέα.

Οι σπουδές Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (Chef) του Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs είναι ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο διετές πρόγραμμα που συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια και εξειδικευμένα σεμινάρια από κορυφαίους επαγγελματίες, που προσφέρονται εντελώς δωρεάν, με σκοπό την παροχή άριστης γνώσης και κατάρτισης στους μελλοντικούς Επαγγελματίες του Επισιτιστικού και Τουριστικού κλάδου.

Οι σπουδαστές της Ειδικότητας Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (Chef) του Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs έχουν τη δυνατότητα, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της φοίτησής τους, να εργαστούν κατεξοχήν τους καλοκαιρινούς μήνες στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και σε επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ενισχύοντας το βιογραφικό τους και αποκτώντας πολύ σημαντική προϋπηρεσία. Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας του Ι.ΙΕΚ Etoile by les Chefs βρίσκεται στο πλευρό των σπουδαστών τόσο από την αρχή της φοίτησής τους, όσο και μετά το τέλος των σπουδών τους με σκοπό να τους συμβουλεύει και να τους στηρίζει σε κάθε επαγγελματική τους απόφαση.

Αντικείμενο ειδικότητας
  • Παρασκευές εδεσμάτων τόσο σε επίπεδο μαγειρικής τέχνης/επιδορπίου (γλυκού) όσο και σε επίπεδο επιλογής του κατάλληλου κρασιού με το αντίστοιχο φαγητό (food and wine pairing).
  • Μελέτες χώρων και προτάσεις σχετικά με το μενού, την οργάνωση, τον εξοπλισμό, την υγιεινή και την ασφάλεια.
  • Συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα τροφοδοσίας, αποθήκης, εστιατορίου.
Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτησή διαρκεί δύο (2) ακαδημαϊκά έτη (4 εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης). Οι ενάρξεις των σπουδών γίνονται κάθε Οκτώβριο και κάθε Φεβρουάριο.

Πλεονεκτήματα Ειδικότητας
  • Απεριόριστες προοπτικές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και λαμπρή καριέρα σε επιχειρηματικές θέσεις.
  • Υψηλές αμοιβές
Μαθήματα Ειδικότητας
  • ΤΕΧΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Ι-ΙΙ-ΙΙΙ-ΙV
  • ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΚΡΕΑΤΩΝ Ι-ΙΙ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Ι-ΙΙ
  • ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΕΝΟΥ
  • ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ-ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
  • ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • ΓΑΛΛΙΚΑ
  • ΑΓΓΛΙΚΑ
  • ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Επαγγελματική Προοπτική
  • Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις
  • Catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Ιδρύματα
  • Παιδικοί Σταθμοί
  • Εστιατόρια
  • Επιχειρήσεις Επισιτισμού
  • Βιομηχανίες τροφίμων και ποτών
Αν θέλεις να γίνεις το επόμενο Αστέρι της Μαγειρικής Τέχνης, μπορείς να συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρα (Chef) της Etoile by Les Chefs πατώνατς ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ