ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Η Εtoile είχε την γαστρονομική επιμέλεια του Γαλλικού Απεριτίφ της κεντρικής εκδήλωσης του 5ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας που έγινε στην Στοά Αρσακείου.

Οι καθηγητές executive chef και οι σπουδαστές απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι και γνωρίζουν και μπορούν να προσφέρουν μία αυθεντικά σύγχρονη προσέγγιση της γαλλικής γαστρονομίας στους προσκεκλημένους. Από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, καλεσμένοι, περαστικοί και γνωστοί foodies της πόλης γεύθηκαν «ανατρεπτικούς» και εύγευστους συνδυασμούς αλμυρών και γλυκών γεύσεων που επιμελήθηκαν οι καθηγητές μας κ.κ. Σταύρος Κουστένης, Κωνσταντίνος Συντάκας, Αλέξανδρος Μάνος, Βασίλης Κλωστερίδης, Μιχάλης Σαράβας, Νίκος Γουρζής, Λεωνίδας Φραντζολάς, Δημήτρης Βογιατζόπουλος και παρασκεύασαν οι σπουδαστές μας. Το γαλλικό απόσταγμα Lillet που εντυπωσίασε στις εκδοχές λευκού και ροζέ. Οι σπουδαστές του ξενοδοχειακού τμήματος με χαμόγελο και επαγγελματισμό μαζί με τον καθηγητή τους κ. Πέτρο Γαλιατσάτο «πρωταγωνίστησαν» στο service.

Η «επιβεβλημένα» χαλαρή ατμόσφαιρα του απεριτίφ τονώθηκε από τις retro γαλλικές μουσικές επιλογές του DJ Spector και τις εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες των Athens Boogie. Υπό τον περίτεχνο γυάλινο θόλο της Στοάς Αρσακείου, οι προσκεκλημένοι στο «Γαλλικό Απερτίφ» του Φεστιβάλ μεταφέρθηκαν σε μια άλλη εποχή «très swing» κι εορταστική, μεταδίδοντας στο κέντρο της πόλης το περίφημο γαλλικό joie de vivre. Το απεριτίφ για τους Γάλλους είναι μια ιδανική στιγμή χαλαρής διάθεσης πριν από το δείπνο που ξεκινάει συνήθως με ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο απόσταγμα κι εστιάζει στην απόλαυση της παρέας. Εμάς πάλι μας «άνοιξε» η όρεξη για γαλλική γαστρονομία …ίσως και το ταξίδι στην Γαλλία που ετοιμάζουμε στους σπουδαστές μας «επιταχυνθεί»…

Η Αθηναική Ζυθοποιία μας δρόσισε με Fischer, τα λαχανικά ήταν της Bonduelle, οι βάσεις τάρτας της Delifrance, τα τυράκια chevre της Φάρμας Μαλτέζος και τα τυράκια brie, camember, papillon, o καπνιστός άγριος σολομός και το foie gras ήταν χορηγία της Eurofood. Η Pernord Richard μας «απογείωσε» με το Lillet

H εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Γαλλικής Πρεσβείας, του Δήμου Αθηναίων.
Δείτε το σχετικό photo gallery.