Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου με κέτσαπ ΒRAVA και ανανά

Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου με κέτσαπ ΒRAVA και ανανά

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρμ. ψιλοκομμένες πιπεριές κόκκινες και πράσινες
  • 100 γρμ. βούτυρο
  • 100 γρμ. σκούρα ζάχαρη
  • 100 γρμ. ξίδι
  • 50 γρμ. τριμμένο καρότο
  • 50 γρμ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρμ. κέτσαπ ΒRAVA
  • 1 κονσέρβα ανανάς σε φέτες
  • Σουσάμι
  • 10 Φτερούγες κοτόπουλου.

Αρωματικά:  Τζίτζερ, σόγια, φλούδα και χυμό από 1 πορτοκάλι, λιωμένο σκόρδο, αλάτι πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο, το κρεμμύδι, το καρότο, και τις πιπεριές και τον ανανά σε μικρούς κύβους.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.
  3. Σβήνουμε με το ξύδι και το λεμόνι και κατόπιν την κέτσαπ ΒRAVA.
  4. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βάζουμε τα αρωματικά να βράσουν.
  5. Γυρίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε με σουσάμι.