Τελετή έναρξης της ακαδημαϊκής χρονιάς ETOILE στο Ζάππειο Μέγαρο

Τελετή έναρξης της νέας Ακαδημαικής Χρονιάς για την πρωτοπόρο σχολή ETOILE, στο Ζάππειο Μέγαρο που ήταν «λουσμένο» στο φως.

Στο προαύλιο εκτέθηκε το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ειδικών προδιαγραφών που μόλις έφθασε από τον Καναδά και πρόκειται να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα γνωστών και άγνωστων γαστρονομικών διαδρομών «προωθώντας» τον Ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό και την τουριστική εκπαίδευση.

Σε χαρούμενη ατμόσφαιρα ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ETOILE κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, καλωσόρισε τους πρωτοετείς σπουδαστές στην μεγάλη οικογένεια ETOILE.
Στην ομιλία του τόνισε ότι «η φιλοσοφία ETOILE σε προτρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου σε κάθε βήμα, αφού «σε πείσμα των καιρών», συνεχίζουμε με επιμονή την υπερπροσπάθεια μας, για την πραγμάτωση των δικών σας ονείρων, των δικών σας στόχων που είναι και δικοί μας. Η επιτυχία σας σμιλεύεται στην πράξη κάθε μέρα. Εμείς θα στηρίζουμε από κοντά, κάθε σας προσπάθεια γιατί επενδύουμε στην επιτυχία σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι απόφοιτοί μας χαίρουν της αναγνώρισης, του κύρους και της εμπιστοσύνης που έχει κατακτήσει η σχολή μας στην τουριστική αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι απόφοιτοί μας είναι περιζήτητα στελέχη και η άμεση επαγγελματική σας αποκατάσταση είναι δεδομένη. Είμαστε η μόνη εξειδικευμένη σχολή με διεθνείς ορίζοντες. Τα αστέρια μας ήδη λάμπουν στην Disneyland στο Παρίσι, στην Αγγλία, στην Αμερική».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της Etoile κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού αρχικά καλωσόρισε όλους τους σπουδαστές στην οικογένεια της Etoile, ευχαρίστησε το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν, με ένα και μόνο στόχο : να λάβουν οι σπουδαστές της Etoile όλα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους προκλήσεις.

Ο γνωστός Chef κ. Βησσαρίων Παρθένης «ότι είναι απαιτητικό και δύσκολο το επάγγελμα του Chef αλλά αν το θέλεις και έχεις πάθος μπορείς εύκολα να φθάσεις ψηλά».
Ο πρωτοπόρος executive chef Νίκος Σαράντος , π. Πρόεδρος της Eurotoque, τόνισε ότι «τα επισιτιστικά και τουριστικά επαγγέλματα είναι περιζήτητα διαχρονικά σε όλο τον κόσμο».
Στην δεξίωση που ακολούθησε, οι γευστικές δημιουργίες των σπουδαστών ήταν αστεράτες, oι τούρτες δώρο της Delifrance «έγραψαν» και λίγο πριν το τέλος «έφθασαν» ολόφρεσκα καζάν ντιπί από το Maxim.
Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι γλυπτές συνθέσεις λαχανικών διά χειρός του καθηγητού Δ.Βογιατζόπουλου και η μουσική ενθουσίασε…
Καλή χρονιά!

Δείτε το σχετικό photo gallery.