Τραχανότο με λάχανο και καπνιστή πάπρικα

από τον κ. Σταύρο Κουστένη, Executive Chef & καθηγητή της Etoile

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ τραχανά ξινό
  • 200 γρ λάχανο
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 100 γρ κρεμμύδι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 1200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 30 ml χυμό λεμόνι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση                           

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με το κομμένο λάχανο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το τραχανά και τη πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου ένα λεπτό ακόμη. Σταδιακά ρίχνουμε το ζωμό μέχρι να γίνει το τραχανότο (ακολουθείται η ίδια διαδικασία με εκείνη του ριζότου). Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και τελειώνουμε με χυμό λεμόνι.