Εξαιρετικά πιάτα με βάση Κρανιό και την υπογραφή της Andromeda στα εργαστήρια της Μαγειρικής

Εξαιρετικά πιάτα με βάση Κρανιό και την υπογραφή της «Andromeda» στα εργαστήρια της Μαγειρικής

Οι παρασκευές στο μάθημα της Μαγειρικής αυτό το εξάμηνο έχουν θαλασσινό αέρα και την υπογραφή της «Ανδρομέδα». Το ψάρι ‘κρανιός’ του Ομίλου Ανδρομέδα έδωσε σχήμα, ζωντανά χρώματα και απολαυστική γεύση στις δημιουργίες των πρωτοετών σπουδαστών που υπό την καθοδήγηση της Chef κ. Κουμαντάνου είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και αυτή τη φορά με άριστη πρώτη ύλη.

Χρησιμοποιώντας στις παρασκευές τους το φρέσκο ψάρι ‘Κρανιός’ του Ομίλου Ανδρομέδα, οι σπουδαστές ανακάλυψαν πώς όχι μόνο υπάρχουν πολλοί τρόποι να το μαγειρέψει κανείς αλλά και πώς μπορούν να ετοιμάσουν περίτεχνα πιάτα με διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Στο εργαστήριο της μαγειρικής οι σπουδαστές πειραματίστηκαν και δοκίμασαν ένα από τα πιο γευστικά ψάρια του ανοικτού πελάγους, έχοντας βέβαια παρακολουθήσει την παρουσίαση της κ. Π. Μπαλιούση (Product Manager, Andromeda Group) που προσέφερε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τη βέλτιστη αξιοποίηση του είδους μέσα από ποικιλία παρασκευών.

Να ευχαριστήσουμε τον Όμιλο Ανδρομέδα που με δέσμευση στην ποιότητα και στη γεύση, συνεργάζεται φέτος με την Etoile για να προσφέρει το φρέσκο ψάρι κρανιός.

Τι είναι ο Κρανιός;
Ανήκει στην οικογένεια των σκιαινίδων. Είναι σαρκοφάγο και τρέφεται κυρίως με μικρότερα ψάρια και οστρακόδερμα. Ζει στο ανοικτό πέλαγος αλλά συναντάται συχνά και σε ρηχά, βραχώδη νερά. Μπορεί να βρεθεί στη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τις ακτές του Ατλαντικού. Το μήκος του φτάνει το 1,5 μέτρο ενώ το βάρος του μπορεί να φτάσει τα 30 κιλά και το κρέας του είναι πολύ νόστιμο.