Modern Bartender Seminar

Modern Bartender Seminar

H αναγέννηση του cocktail την τελευταία δεκαετία έχει κάνει το επάγγελμα του Bartender ένα από τα πιο περιζήτητα στη βιομηχανία των επαγγελμάτων της φιλοξενίας. Η δημιουργικότητα, η καινοτομία και πρωτίστως η συνεχής εκπαίδευση είναι πλέον απαραίτητα για τον bartender που θέλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Μέσα από 10 ειδικά σχεδιασμένα εργαστηριακά μαθήματα 3 ωρών που θα λάβουν χώρα στις άριστα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Etoile, το Σεμινάριο ‘Modern Bartender’ υπόσχεται να σας μεταμορφώσει από αρχάριους σε άρτια εκπαιδευμένους bartenders που μπορούν να τρέξουν με αυτοπεποίθηση ένα κατάμεστο cocktail bar, με διεθνείς προδιαγραφές. Από την 1η έως 22 Απριλίου, οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 16.00 έως 19.00, στις εγκαταστάσεις της Etoile στον Νέο Κόσμο (Ηλία Ηλιού).

Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα, ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2109271130 (κ. Ι. Σακελαρίου) για περισσότερες πληροφορίες.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙΤΕ

To σεμινάριο ‘Modern Bartender’ απευθύνεται όχι μόνο σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν μια συναρπαστική καριέρα, αλλά και σε λάτρεις του αντικειμένου, σε bartenders που εργάζονται ήδη και αναζητούν οργανωμένη και σε βάθος γνώση του αντικειμένου, ιδιοκτήτες bar και γενικότερα υπαλλήλους στον τομέα Food & Beverage.

Σε 10 συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών, οι συμμετέχοντες:
• θα γνωρίσουν όλη την γκάμα του bar και των λειτουργιών του, ενός χώρου που εξελίσσεται συνέχεια
• θα αποκτήσουν δεξιότητες στην κατηγοριοποίηση των ποτών και των εργαλείων τους, σε τεχνικές ανάμειξης, τεχνικές αξιοποίησης homemade προϊόντων κ.α.
• θα παρασκευάσουν περισσότερες από 20 κλασικές συνταγές coctails,
• θα μυηθούν στις αρχές γευσιγνωσίας σε καθαρά spirits, ενισχυμένους οίνους και μπύρες
• θα γνωρίσουν τα cocktail trends ανά τον κόσμο (Tiki culture, Japanese Bartending, punches, ποτοαπαγορεύσεις, mocktails) και τις τελευταίες τάσεις στο χώρο
• θα συμμετάσχουν σε real time workshops σε high-end cocktail bars
• θα εμπλουτίσουν το δίκτυο επαγγελματικών γνωριμιών τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνάντηση 1η
• Εισαγωγή στο μπαρ (είδη μπαρ και τρόποι λειτουργίας, στήσιμο του μπαρ, προετοιμασίες και επικοινωνία)
• Οργανόγραμμα ενός σύγχρονου μπαρ
• Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων και ποτών
Συνάντηση 2η
• Εισαγωγή στα Αλκοολούχα ποτά (Κατηγοριοποίηση, γευστική δοκιμή, απόσταξη και ζύμωση, νοθεία και ο μύθος του χύμα αλκοόλ)
• Gin, Whisky, Vodka, Rum, Tequila, Ελληνικά Αποστάγματα, απεριτίφ, digestives
• Εργαλεία και τεχνικές ανάμειξης 1
Συνάντηση 3η
• Εργαλεία και τεχνικές ανάμειξης 2
• Πρώτες ύλες, επεξεργασία, homemade προϊόντα και παρασκευές 1
Συνάντηση 4η
• Εργαλεία και τεχνικές ανάμειξης 3
• Πρώτες ύλες, επεξεργασία, homemade προϊόντα και παρασκευές 2
• Κλασικές συνταγές, long drinks, mocktails 1
Συνάντηση 5η
• Κλασικές συνταγές, aperitivos 2
• Πρώτες ύλες, επεξεργασία, homemade προϊόντα και παρασκευές 2
• Κινησιολογία πίσω από το bar
Συνάντηση 6η
• Από το αλκοόλ στα cocktails (κλασικές συνταγές, liqueur και η χρήση τους)
• Cocktail Trends ανά το κόσμο (Tiki culture)
• Effective barBACK
Συνάντηση 7η
• Κρασί και ενισχυμένοι οίνοι (βασικές ποικιλίες, διαδικασία παραγωγής, port, madeira, vermouth, sherry)
• Μπίρα (είδη, διαδικασία παραγωγής)
Συνάντηση 8η
• Μαζική παραγωγή ποτών
• Η φιλοσοφία του Μπαρ. Τεχνικές για γρήγορο και σωστό σερβίρισμa
• Κλασικές Συνταγές, long drinks, mocktails 2
Συνάντηση 9η
• Μετρήσεις στο μπαρ
• Πρακτική εξάσκηση
• Κλασικές συνταγές με ένα Twist
Συνάντηση 10η (εκτός Σχολής σε πραγματικές συνθήκες Bar)
• Real Time Practice in bars
• Bar 1. Διαδικασία στησίματος και προετοιμασία ημέρας
• Bar 2. Παρακολούθηση Real time Bar operations

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τη διδακτέα ύλη όσο και για το κόστος του Σεμιναρίου, μπορείτε να αναζητήσετε στην Γραμματεία της Σχολής και στο τηλ. 2109271130 (κ. Ι.Σακελαρίου).

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γιάννης Σταυρουλάκης

Εμπνευστής της ιδέας και ιδιοκτήτης του καινοτόμου εγχειρήματος TYCO Athens, με πολυετή εμπειρία σε όλη την γκάμα δραστηριοτήτων του Bar, ως Bar Manager και Bartender σε Ξενοδοχειακά και themed Bars. Mε διεθνή εμπειρία, επαγγελματική και εκπαιδευτική, και διδακτική εμπειρία στο αντικείμενο του bartending. Διαγωνιστικά με διεθνείς διακρίσεις (ενδεικτικά Angostura Global Cocktails Challenge, Skinos Mediterranean Cocktails Challenge, BOLS around the World, Chivas Masters).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εγγραφή στο MODERN BARTENDER SEMINAR

Δήλωση Συμμετοχής σε Modern Bartender Seminar