5 Λόγοι για να διαλέξω τη σωστή Σχολή Μαγειρικής

Σωστή σχολή μαγειρικής

5 Λόγοι για να διαλέξω τη σωστή Σχολή Μαγειρικής

Αν έχεις αποφασίσει ότι αυτό που θέλεις να κάνεις είναι να γίνεις Chef, τότε έχεις δύο επιλογές: μπορείς να εργαστείς σκληρά για να ανέβεις τα σκαλοπάτια ξεκινώντας από χαμηλά στην κουζίνα, ή να εγγραφείς σε μια σχολή μαγειρικής για να λάβεις επίσημη πιστοποίηση στο αντικείμενο μέσα από το οποίο βλέπεις το μέλλον σου. Τα παρακάτω σημεία περιγράφουν πώς θα σε βοηθήσει η Etoile να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα.
 
 
 
Σωστή σχολή μαγειρικής

1. Ένας κόσμος από γνώσεις και δεξιότητες!

Σπουδάζοντας Μαγειρική ή Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική θα αποκτήσεις γνώσεις και δεξιότητες που δεν ήξερες ότι υπήρχαν και ότι τις χρειαζόσουν. Μαθαίνοντας δίπλα σε έμπειρους δασκάλους βασικές γνώσεις, τεχνικές και μυστικά του επαγγέλματος όπως πχ πώς να χρησιμοποιείς σωστά τον εξοπλισμό της κουζίνας, τα εργαλεία, τα συστατικά, πώς να ακολουθείς συνταγές αλλά και να δημιουργείς τις δικές σου, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την καριέρα σου.
Στην Etoile οι γνώσεις έρχονται από κορυφαίους Chefs, με μακρόχρονη εμπειρία στην κουζίνα και επιχειρηματική δραστηριότητα, οι οποίοι μπορούν όχι μόνο να προσφέρουν την κατάλληλη εξειδικευμένη γνώση, αλλά και μια ολοκληρωμένη εικόνα του επαγγέλματος, απαραίτητη για την ανάδυση του κάθε σπουδαστή. Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας Chef στην καθημερινότητα του; Πώς να συμπεριφερθείς στον εργασιακό χώρο;
Επιπλέον, οι σπουδαστές έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν μια σειρά από 30 σεμινάρια (χωρίς επιπλέον κόστος) που μετατρέπουν σε γνώση τις τελευταίες τάσεις του κλάδου, εξειδικευμένες κουζίνες, αλλά και σπάνιες θεματικές που κανείς άλλος δεν θα γνωρίζει!
Δημιουργίες Etoile

3. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά της επιτυχίας πέντε- πέντε! Για να γίνει κανείς Chef, όλοι γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Ενώ μπορεί να πάρει χρόνια και χρόνια για να φτάσεις στο στόχο σου, ο κάτοχος πιστοποιημένου τίτλου ΙΙΕΚ από μια αναγνωρισμένη σχολή μαγειρικής θα ανέβει τα σκαλιά της ιεραρχίας σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο σπουδαστής της Etoile, βγαίνοντας στην αγορά έχει σύμμαχο του ένα χαρτί που φέρνει κύρος και διεθνή αναγνώριση (πχ η Εtoile είναι μέλος της World Chefs Association)και ανοίγει διάπλατα όλες τις πόρτες για μια καλή θέση εργασίας.

Δημιουργίες Etoile
Εργαστήρια Μαγειρικής

2. Ώρα για να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας δημιουργικά! Παρακολουθώντας μια σχολή μαγειρικής, θα λάβεις πρακτική εμπειρία στο αντικείμενο που τόσο αγαπάς, την οποία δεν θα μπορούσες να αποκτήσεις δουλεύοντας σε μία πολύβουη κουζίνα, όπου η κατάτμηση των ρόλων και των εργασιών είναι πολύ συγκεκριμένη. Για παράδειγμα, ένας σπουδαστής της Etoile ετοιμάζει περισσότερες από 300 παρασκευές τον χρόνο, στα σύγχρονα εργαστήρια που είναι εξοπλισμένα με τις τελευταίες τάσεις του μαγειρικού εξοπλισμού ώστε να κάνουν την εμπειρία του ευχάριστη και γιατί όχι εύκολη!

Σεμινάρια Etoile

4. Εκεί που αποκαλύπτονται αμέτρητες δυνατότητες εργασίας! Δουλεύοντας σκληρά για να ανέβεις στη θέση του Chef, είναι δύσκολο να διακρίνεις τις αμέτρητες δυνατότητες που παρουσιάζονται στην καριέρα σου! Οι Chefs με πτυχίο ή τίτλο είναι γεγονός ότι μπορούν να κυνηγήσουν μια ποικιλία από σχετικές θέσεις εργασίας όπως σύμβουλοι γαστρονομίας, ιδιωτικοί chefs, ειδικοί διατροφής κτλ. Στην Εtoile, μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια παρέχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι σπουδαστές αυτές τις σφαίρες δραστηριότητας και τη γνώση να γίνουν περιζήτητοι σε αυτό που τους αρέσει!

5. Όταν η δικτύωση και οι γνωριμίες μετράνε! Τόσο μαθαίνοντας δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους – Chefs και Pastry Chefs-  όσο και ερχόμενος σε επαφή με διαφορετικούς χώρους αλλά και συνεργάτες, είναι σίγουρο ότι μέσα από μια σχολή μαγειρικής σου δίνεται η ευκαιρία δικτύωσης στο χώρο. Για παράδειγμα, η Etoile διατηρεί συνεργασίες με περισσότερους από 200 ξενοδοχειακούς ομίλους με διεθνή αναγνώριση και επιχειρήσεις στο επισιτιστικό κλάδο, οινοποιεία και εστιατόρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Οι σπουδαστές μας όχι μόνο έχουν την ευκαιρία να εργαστούν εκεί (ως μέρος της πρακτικής τους άσκησης) αλλά και να αξιοποιήσουν τις αμέτρητες ευκαιρίες για δικτύωση που προκύπτουν από τις καθημερινές τους συνεργασίες με διδασκάλους και σπουδαστές, συνεργασίες που μπορούν να τους αλλάξουν το μέλλον!