Δυο μεγάλοι Chefs του Λιβάνου αποκλειστικά στην Etoile για το Σεμινάριο «Κουζίνα του Λιβάνου: Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά»

Κουζίνα του Λιβάνου

Δυο μεγάλοι Chefs του Λιβάνου αποκλειστικά στην Etoile για το Σεμινάριο «Κουζίνα του Λιβάνου: Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά»

Το Σεμινάριο «Κουζίνα του Λιβάνου: Αλμυρά και Γλυκά Μυστικά» είναι καρπός της αποκλειστικής συνεργασίας της Etoile με δύο μεγάλα ονόματα στο διεθνές γίγνεσθαι της γαστρονομίας. Ο Λιβανέζος Top Master Chef Joe Barza και ο Executive Pastry Chef Charles Azar (Πρόεδρος της delegation of L’ Academie Nationale de Cuisine Middle East and Gulf Countries και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph of Beirut) έρχονται στην Ελλάδα και στην Etoile για να μας εισάγουν στα μυστικά της διάσημης Λιβανέζικης κουζίνας και να προσφέρουν στους επαγγελματίες του χώρου τις βασικές και απαραίτητες γνώσεις για τις αλμυρές γεύσεις και τη ζαχαροπλαστική του Λιβάνου. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου, σπουδαστές με εξειδικευμένο ενδιαφέρον αλλά και σε αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά  με το αντικείμενο.

Το Σεμινάριο διεξάγεται υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Λιβάνου, οδηγεί σε πιστοποιητικό που φέρει τη σφραγίδα της πρεσβείας και εγγυάται εξειδικευμένη γνώση από κορυφαίους Chefs της Λιβανέζικης κουζίνας.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΤΕΙΤΕ

Το Σεμινάριο αποτελείται από 2 μέρη (ενότητες τις οποίες μπορεί κανείς είτε να παρακολουθήσει μεμονωμένα είτε να εγγραφεί για το σύνολο τους):

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – «Βασική Κουζίνα του Λιβάνου»
Με καθοδηγητή τον Chef Joe Barza οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν 40 ώρες από βασικές παρασκευές της Λιβανέζικης κουζίνας, πιάτα κλασικά και παγκοσμίως γνωστά. Ένα δείγμα από τις παρασκευές του διάσημου Chef σε προηγούμενο Σεμινάριο στην Etoile μπορεί να πάρει κανείς εδώ.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου 32 ωρών
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου: 10.00 – 18.00
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου: 10.00 – 18.00
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου: 10.00 – 18.00

ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – «Τα γλυκά του Λιβάνου»
Μέσα σε 40 ώρες εκπαίδευσης στη ζαχαροπλαστική τέχνη του Λιβάνου από τον καθηγητή Pastry Chef Charles Azar, οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα διδαχθούν τεχνικές για τα πιο διάσημα Λιβανέζικα επιδόρπια και προϊόντα άρτου (πχ creamy desserts, παγωτά, dry cookies, Baklava κλπ.). Πάρτε μία γεύση από το σεμινάριο του μεγάλου Pastry Chef στην Etoile ΕΔΩ.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου 40 ωρών
Τετάρτη 30 Οκτωβρίου : 10.00 – 18.00
Πέμπτη 31 Οκτωβρίου : 10.00 – 18.00
Παρασκευή 1 Νοεμβρίου : 10.00 – 18.00
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου : 10.00 – 18.00
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου : 10.00 – 18.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δηλώσεις συμμετοχής:  Γίνονται δεκτές έως τις 31/09/2019

Τρόπος συμμετοχής: Υποβολή αίτησης στην παρακάτω φόρμα (παρακαλώ δηλώστε αν ενδιαφέρεστε για το σύνολο του Masterclass (40 + 32 ώρες) ή για μεμονωμένο course.

Περισσότερες πληροφορίες: κ. Ι. Σακελλαρίου (τηλ: 210 2109271130)

Σημειώσεις: Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συμπλήρωσης προκαθορισμένου αριθμού εγγραφών

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος για την ενότητα 1 (Βασική κουζίνα του Λιβάνου) διαμορφώνεται στα 590ευρώ και για την ενότητα 2 (Γλυκά του Λιβάνου) στα 690ευρώ.

Δήλωση Συμμετοχής

Δήλωση Συμμετοχής σε Λιβανέζικη Κουζίνα
Επιλέξτε ενότητα
Joe Barza Κουζίνα του Λιβάνου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ JOE BARZA

Με περισσότερα από 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, ο Chef Joe Barza, θεωρείται ο Lebanese Terroir Culinary Artist. Ως σύμβουλος γαστρονομίας και τηλεοπτική persona, στο portfolio του μετράει συνεργασίες με περισσότερες από 30 εταιρείες ανά τον κόσμο, και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε 27 χώρες. Το έργο του έχει λάβει πλήθος από διεθνείς διακρίσεις και βραβεία (πχ World Champion for Tuna in Carlo Forte, Sardinia), απολαμβάνει αναφορές και αφιερώματα σε Διεθνή Μέσα (πχ CNN, The New York Times), ενώ έχει υπάρξει και ο ίδιος κριτής σε τηλεοπτικά shows στην Μέση Ανατολή και έχει επιλεγεί ως brand ambassador για την Procter & Gamble, Hilton Middle East, and NKD Pizza.

Charles Azar

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHARLES AZAR

Εκτός από καταξιωμένος Executive Pastry Chef, o Charles Azar είναι ο Πρόεδρος της delegation of L’ Academie Nationale de Cuisine Middle East and Gulf Countries και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Saint Joseph of Beirut. Έχει διακριθεί τρεις φορές στο The World Pastry Cup- Lyon ως National Pastry Champion, a Master Chocolatier and a Master Consultant, και φέρει επίσης πολλές διακρίσεις στη HO.RE.CA. Από το 2005 διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Λιβάνου όπου είναι και ο Διευθυντής του Τμήματος Ζαχαροπλαστικής και του “L’Atelier des Arts de la Pâtisserie Charles Azar». Το 2014, δημιούργησε τη δική του εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων η οποία συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες ανά τον κόσμο.