Θα σπουδάσεις στην Etoile; Μια σειρά από 21 εξειδικευμένα Σεμινάρια με δωρεάν παρακολούθηση σε περιμένουν!

Σεμινάρια από την Etoile by Les Chefs

Θα σπουδάσεις στην Etoile; Μια σειρά από 21 εξειδικευμένα Σεμινάρια με δωρεάν παρακολούθηση σε περιμένουν!

Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για βέλτιστη κατάρτιση σε ένα χώρο όπου οι εξελίξεις τρέχουν και οι τάσεις αλλάζουν, η Etoile σχεδιάζει κάθε χρόνο μία σειρά σεμιναρίων τα οποία παρέχει δωρεάν στους σπουδαστές των προγραμμάτων Ι.ΙΕΚ. Εκτός από το βασικό πρόγραμμα μαθημάτων Ι.ΙΕΚ, οι σπουδαστές στην Etoile έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 21 δίωρα Σεμινάρια και να αποκτήσουν εξειδικευμένη γνώση και δεξιότητες πάνω σε θέματα που απασχολούν τον επισιτιστικό κλάδο, να εντρυφήσουν σε τάσεις της γαστρονομίας και να διευρύνουν τους ορίζοντες τους αποκτώντας σφαιρική εικόνα του τοπίου στον κλάδο του τουρισμού και των επισιτιστικών.

Από τις απαραίτητες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών στην Κουζίνα ως τις τεχνικές κοπής, το πρόγραμμα Σεμιναρίων για το 2019-2020 έχει να επιδείξει ένα εύρος θεματικών τις οποίες θα βρείτε αναλυτικά παρακάτω. Τα Σεμινάρια πραγματοποιούνται συνήθως ημέρα Σάββατο, δίνοντας μία εποικοδομητική διάσταση στο Σαββατοκύριακο των σπουδαστών της Etoile.

Κατεβάστε το πρόγραμμα Σεμιναρίων ΕΔΩ ή διαβάστε τις ενότητες παρακάτω.

Οκτώβριος 2019

  • 19/10 Οι απαραίτητες γνώσεις Πρώτων Βοηθειών στο Ξενοδοχείο
  • 24/10 Ελληνική Fusion Κουζίνα
  • 25/10 Η ολική ποιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών στο Ξενοδοχείο και το Εστιατόριο

Νοέμβριος 2019

  • 2/11 Connected Cooking και Kitchen Intelligence
  • 9/11 Boutique signature desserts
  • 16/11 Διεθνείς Κουζίνες στην Etoile: Η άγνωστη διάσταση της Γερμανικής Κουζίνας
  • 23/11 Tεχνικές προσθήκης φυτικών λιπαρών και κρέμες γάλακτος στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική
  • 30/11 Πρακτική Οινογνωσίας. Διάκριση των 4 διαστάσεων της γεύσης και οι εντάσεις τους

Δεκέμβριος 2019

  • 7/12 Φιλετάρισμα και food styling στο ψάρι
  • 4/12 Χριστουγεννιάτικο Μενού

Ιανουάριος 2020

  • 11/1 Επαγγελματικές Δεξιότητες: Βιογραφικό, Συνέντευξη και ψυχομετρικά εργαλεία για την πρόσληψη
  • 18/1 Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο χώρο της Ξενοδοχείων και της Εστίασης
  • 25/1 Τεχνικές BBQ από τις κοπές στο μαρινάρισμα

Φεβρουάριος 2020

  • 1/2 Η τεχνική του γλασαρίσματος σε τούρτες και πάστες
  • 8/2 Mοντέρνες Τεχνικές Cocktails

Mάρτιος 2020

  • 7/3 Ο γαστρονομικός πλούτος των ελληνικών συνταγών
  • 14/3 Πρόσθετες ουσίες στα τρόφιμα. Μύθοι και αλήθειες
  • 21/3 Αειφορία (sustainability) και Διατροφή
  • 28/3 Σεμινάριο Παγωτού

Απρίλιος 2020

  • 4/4 Ανοιξιάτικες Ζαχαροπλαστικές δημιουργίες

Μάιος 2020

  • 9/5 Η χρήση των φρέσκων μυρωδικών στην κουζίνα