Κρέμες γάλακτος & Προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών – Από τη θεωρία στην εφαρμογή με προϊόντα της Debic: Ένα πολύτιμο Σεμινάριο για τους αυριανούς Chefs και Pastry Chefs.

  Κρέμες γάλακτος & Προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών – Από τη θεωρία στην εφαρμογή με προϊόντα της Debic: Ένα πολύτιμο Σεμινάριο για τους αυριανούς Chefs και Pastry Chefs.

Πόσα γνωρίζουμε για τις κρέμες γάλακτος και τα προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών; Όλοι μας χρησιμοποιούμε κρέμες γάλακτος όμως δεν είναι πιθανό να γνωρίζουμε τις διαφορετικές τεχνικές, χρήσεις, συστατικά και κατηγορίες αυτών των δημοφιλών προϊόντων. Όσοι παρακολούθησαν το Σεμινάριο “Κρέμες γάλακτος και προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών: Από την θεωρία στην εφαρμογή” που διοργάνωσε η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων FRIESLANDCAMPINA HELLAS για τους σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου Etoile, θα ανακάλυψαν ότι υπάρχουν πάρα πολλά για να μάθει κανείς σε αυτή τη θεματική.

Τα εργαστήρια της Etoile αποτέλεσαν το ιδανικό σκηνικό για να υποδεχτούν τον συνεργάτη της Friesland Campina & Executive Chef κ. Bασίλη Τσατσάκη ο οποίος ετοίμασε σε πραγματικό χρόνο μια ποικιλία από παρασκευές και ταξίδεψε τους αυριανούς επαγγελματίες στον κόσμο της κρέμας γάλακτος με οδηγό προϊόντα κορυφαία στο είδος τους.

“Αναπτύσσοντας την τεχνογνωσία μας, ενδυναμώνουμε το κριτήριο επιλογής.
Επιλέγοντας το κατάλληλο προϊόν, εξειδικεύουμε την εργασία μας και βελτιώνουμε διαρκώς το τελικό μας αποτέλεσμα..” είναι το μήνυμα που πήραμε από το άκρως εποικοδομητικό τετράωρο ενασχόλησης με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κρέμες γάλακτος.

Μετρώντας πάνω από 140 χρόνια παράδοσης, επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων, η FrieslandCampina είναι σε θέση να μεταδώσει συσσωρευμένη τεχνογνωσία στο αντικείμενο και τα στελέχη της FCH στάθηκαν οι πλέον ειδικοί για να την παρουσιάσουν μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις και επιστημονικές τεκμηριώσεις. Στο τεχνικό μέρος του σεμιναρίου, η πρακτική ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε την θεωρία και την σκυτάλη πήρε ο Executive Chef κ. Βασίλης Τσατσάκης, o οποίος ετοίμασε περισσότερες από 5 παρασκευές προς δοκιμή και γευσιγνωσία και ανέδειξε τις πολλαπλές δυνατότητες για food styling με βάση την κρέμα γάλακτος!

Οι ερωτήσεις και οι ευκαιρίες για συζήτηση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ήταν πολλές, αλλά ακόμα περισσότερες είναι καθημερινά οι ευκαιρίες που έχουν οι σπουδαστές να εξοικειωθούν με τα προϊόντα της Debic μέσα από την πρακτική εξάσκηση στα μαθήματα, αφού η Etoile εξασφαλίζει ότι στα εργαστήρια της χρησιμοποιούνται μόνο κορυφαία υλικά με σφραγίδα ποιότητας FrieslandCampina.

Το Σεμινάριο αυτό ήταν ένα από τα 25 Σεμινάρια που η Etoile προσφέρει δωρεάν στους σπουδαστές των τμημάτων ΙΙΕΚ με στόχο να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των τάσεων και των εξελίξεων στους τομείς της μαγειρικής, αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής και ξενοδοχειακών σπουδών.

Η Friesland Campina & το brand Debic είναι σταθερά ένας από τους χρυσούς χορηγούς στο έργο της Σχολής και η συνεργασία των δύο επιχειρήσεων έχει τα μάτια στο μέλλον του κλάδου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ FRIESLAND CAMPINA

Η Royal FrieslandCampina είναι µία εταιρεία µε µακρά ιστορία. Μία ιστορία που ξεκινά από την ίδρυση ενός τοπικού συνεταιρισµού γαλακτοκοµικών το 1871 από µία οµάδα κτηνοτρόφων στην Ολλανδία και φτάνει µέχρι το σήµερα που αποτελεί έναν από τους µεγαλύτερους συνεταιρισµούς γαλακτοκοµικών στον κόσµο, µε συνεταιριστική βάση 19.000 γαλακτοπαραγωγών, παγκόσµια εµβέλεια και βαθιά παράδοση που ξεπερνά τα 140 χρόνια. Η Royal FrieslandCampina είναι απόλυτα προσηλωµένη στην παροχή διατροφικών προτάσεων που βοηθούν εκατοµµύρια καταναλωτές κάθε µέρα να ακολουθούν διατροφικά πρότυπα, τα οποία συµβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπινου οργανισµού µε προϊόντα άριστης ποιότητας. Συνδυάζοντας τη µακρόχρονη παράδοση και τη γνώση στην παρασκευή γαλακτοκοµικών προϊόντων, πάνω από 140 έτη, µε την επιστηµονική έρευνα και καινοτοµία, έχει προϊόντα σε πάνω από 100 χώρες, ενώ παράλληλα το ανθρώπινο δυναµικό της φτάνει τα 22.000 άτοµα. Στην Ελλάδα, η FrieslandCampina Hellas ουσιαστικά ταυτίζεται µε τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, που για περισσότερα από 85 χρόνια, καλύπτουν τις καθηµερινές διατροφικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Σήµερα, η εταιρεία διαθέτει στην ελληνική αγορά µια ολοκληρωµένη γκάµα σε όλες τις κατηγορίες γαλακτοκοµικών προϊόντων, που περιλαµβάνει βρεφικά γάλατα και κρέµες, γάλατα εβαπορέ και γάλατα ψυγείου, γιαούρτια, βούτυρα, κρέµες γάλακτος και τυριά µε τις επωνυµίες ΝΟΥΝΟΥ, FRISO, MILNER και FINA . Η µονάδα παραγωγής γάλακτος της FrieslandCampina Hellas στη Βιοµηχανική Περιοχή της Πάτρας, λειτουργεί από το 2004, µε υπερσύγχρονο εξοπλισµό, ακολουθώντας τις τελειότερες διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας και υπό την εποπτεία άρτια καταρτισµένου προσωπικού. Υιοθετώντας την τάση της εξειδίκευσης των προϊόντων της επαγγελµατικής αγοράς, έχει δώσει στρατηγικά µεγαλύτερη έµφαση στον επαγγελµατικό χώρο. Για αυτό το σκοπό έχει δηµιουργηθεί από το 1997, ένα ολοκληρωµένο και άρτια οργανωµένο τµήµα Food Service, το οποίο απαρτίζεται από ξεχωριστή οµάδα πωλήσεων, στελέχη επιχειρησιακής ανάπτυξης, καθώς και σεφ/τεχνικό σύµβουλο προσφέροντας έτσι υψηλό επίπεδο γνώσης και εξειδικευµένων υπηρεσιών στους επαγγελµατίες. Η δραστηριότητα της εταιρείας έχει αναπτυχθεί σε όλο το εύρος της επαγγελµατικής αγοράς και βασίζεται στην άριστη σχέση της µε τους µεγαλύτερους οµίλους της χώρας, αλλά και τους ανεξάρτητους επαγγελµατίες της µαζικής εστίασης. Το τµήµα προϊόντων επαγγελµατικής χρήσης προσφέρει µια ευρεία γκάµα προϊόντων, µε τις επωνυµίες DEBIC, FRICO, NOYNOY BARISTA’S GOLD και NOYNOY.