Kωνσταντίνος Νταλιάνης: Ο απόφοιτος της Etoile που αγαπήσαμε στο Master Chef!

Κωνσταντίνος Νταλιάνης: Ο απόφοιτος της Etoile που αγαπήσαμε στο Master Chef!

Κωνσταντίνος Νταλιάνης: ο απόφοιτος της Etoile που αγαπήσαμε στο Master Chef!

Πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν στα εργαστήρια της Etoile και σήμερα είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας Chef που απολαμβάνει την επαγγελματική αναγνώριση καθημερινά. Έχοντας αποκτήσει τη σωστή εκπαίδευση και εμπειρία μέσα από τις σπουδές του στην Etoile και σε κουζίνες διάσημων εστιατορίων, ήδη από τα 30 του χρόνια διατηρεί τη δική του επιχείρηση του Private Cooking ενώ πρόσφατα έγινε γνωστός και στο ευρύ κοινό μέσα από τις εμφανίσεις του στο Μaster Chef.

Είναι απόφοιτος της Ειδικότητας ΙΕΚ Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και όπως μας δήλωσε, η άρτια εκπαίδευση του δίπλα στους κορυφαίους Chefs της Etoile, έπαιξε πρωταρχικό ρόλο στην πορεία του μέχρι σήμερα. Εμείς τον βρήκαμε και του ζητήσαμε να μας μιλήσει τόσο για την εκπαιδευτική του εμπειρία αλλά και για τα μυστικά του επαγγέλματος όπως τα βιώνει στην καθημερινότητα του.

Chef γίνεσαι ή γεννιέσαι;

Θα έλεγα και τα δύο. Η εκπαίδευση που αποκτά κανείς στην πορεία, είναι απαραίτητο συστατικό για να γίνει κανείς σωστός Chef, ωστόσο το ίδιο σημαντικό είναι η αγάπη και το μεράκι που έχει κανείς για αυτό που κάνει. Όπως ένα επιτυχημένο πιάτο, έτσι και η καριέρα χρειάζεται όλα τα συστατικά: γνώση, τεχνική, πάθος και αγάπη για αυτό που κάνεις. Όλα αυτά για μένα ξεκίνησαν από πολύ νωρίς, όταν έβλεπα την γιαγιά μου να μαγειρεύει ήξερα ότι αυτό θα κάνω και εγώ κάποια ημέρα με άλλες προϋποθέσεις.

Εκτός από την εκπαίδευση ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό εφόδιο στην επαγγελματική σου πορεία;
Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό που σίγουρα χρειάζεται ένας καλός μάγειρας είναι η εμπειρία στην κουζίνα, διότι όσα και να ξέρει, όσο και να το έχει δεν γίνεται τίποτα αν δεν έχει ‘τριφτεί’ στις απαιτήσεις της ομαδικής εργασίας, στους πιεστικούς χρόνους και στους απαιτητικούς εργοδότες.
Θεωρώ ευτύχημα ότι έκανα προσεκτικές επιλογές στην εργασία μου ως τώρα και σε κάθε μου βήμα έχω αποκομίσει σημαντικά πράγματα.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο που αγαπά τη μαγειρική και θέλει να την κάνει επάγγελμα;
Όπως διαπιστώνω από την εμπειρία μου.. η επαγγελματική ενασχόληση με την κουζίνα είναι όπως ο έρωτας…δεν βλέπουμε τι μας περιμένει! Αλλά παράλληλα αυτό είναι και το ωραίο της υπόθεσης. Σίγουρα λοιπόν θα έλεγα σε όποιον ξεκινάει τώρα να ξεχάσει την προηγούμενη ζωή του καθώς μια άλλη ξεκινάει με πολλές δύσκολες μέρες αλλά και υπέροχες συγκινήσεις!

Γιατί ένας σπουδαστής της Etoile έχει προβάδισμα στον χώρο;

Οι σωστές βάσεις είναι η αρχή κάθε επιτυχίας. Ώς σπουδαστής στην Etoile ετοίμασα εκατοντάδες παρασκευές και συμμετείχα σε σεμινάρια που σε άλλη σχολή δεν θα είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω. Δίπλα σε σπουδαίους καθηγητές και με καθημερινή πρακτική εξάσκηση μπόρεσα να βρω το δικό μου στυλ στη μαγειρική και να μάθω πράγματα που πολλοί  συνάδελφοι στο χώρο αγνοούν.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της, η Etoile μετράει χιλιάδες  αποφοίτους που σήμερα όλοι -καθέ ενας με το δικό του τρόπο- εργάζονται σε επιχειρήσεις του τουριστικού και επισιτιστικού τομέα τόσο εντός των συνόρων αλλά και εκτός, διακρίνονται στον επαγγελματικό στίβο ή και διατηρούν τις δικές τους επιχειρήσεις. Από αυτή τη στήλη, ερχόμαστε πιο κοντά στο έργο τους και ακολουθούμε την πορεία τους ώστε να διδαχτούμε από αυτή.

Σπουδές ΙΙΕΚ: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Ntalianis chef