Οι Μύλοι Παπαφίλη και η Etoile αποκαλύπτουν 5 μυστικά για εξαιρετική ζύμη πίτσας!  

αλεύρι

Οι Μύλοι Παπαφίλη και η Etoile αποκαλύπτουν 5 μυστικά για εξαιρετική ζύμη πίτσας!  

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η ζύμη για την πίτσα αποτελείται από μερικά βασικά συστατικά, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μερικές ζύμες είναι απλά καλύτερες από άλλες. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Όλα αφορούν την τεχνική, το σωστό αλεύρι και κάποια μικρά μυστικά…Οι Chefs της Etoile και οι Μύλοι Παπαφίλη ενώνουν την τεχνογνωσία τους στο αντικείμενο για να μας δώσουν πέντε πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν την σπιτική μας πίτσα ακόμα πιο γευστική!

μύλοι παπαφίλη χορηγός etoile
  1. Μέτρησε σωστά τη δοσολογία στο αλεύρι: Οι περισσότεροι προσδιορίζουμε την ποσότητα του αλευριού με ένα φλυτζάνι του καφέ, ωστόσο αυτή η μονάδα μέτρησης υπολογίζει τον όγκο και όχι το βάρος καθώς το αλεύρι έχει ικανότητα συμπύκνωσης. Για ένα ακριβές αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε τη ζυγαριά.
  2.  Επέλεξε το σωστό αλεύρι. Το αλεύρι είναι το πιο καίριο συστατικό σε μία pizza και καθοριστικός παράγοντας γεύσης. Είτε πρόκειται για αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για κάποιο προϊόν ειδικό για προετοιμασία πίτσας, χρειάζεται προσοχή κατά την επιλογή του. Τα άλευρα αρτοποιίας που χρησιμοποιούμε στην Etoile φέρουν την ποιότητα Παπαφίλη, μίας από τις μεγαλύτερες αλευροβιομηχανίες της χώρας που εγγυόνται εκτός από ποιότητα, ασφάλεια και υγιεινή και εξαιρετικά αποτελέσματα. Κατέβασε εδώ συνταγή για ζύμη από τους Μύλους Παπαφίλη.
  3. Αποθήκευσε τη ζύμη στο ψυγείο. Η συντήρηση της σε χαμηλές θερμοκρασίες (μέχρι και 3 ημέρες) έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τη γεύση και το άρωμα της αλλά και τα χρωματικά χαρακτηριστικά της (θα ροδίσει πιο εύκολα). Όταν πλέον βγάλεις τη ζύμη από το ψυγείο, είναι σημαντικό να περιμένεις να επιστρέψει σε θερμοκρασία δωματίου για να την επεξεργαστείς και να της δώσεις σχήμα.
  1. Γιατί η πίτσα της γειτονικής πιτσαρίας μοιάζει καλύτερη από τη δική σου; πιθανότατα επειδή έχουν φούρνο που ψήνει σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Οι υψηλές θερμοκρασίες επιτρέπουν στη ζύμη να αποκτήσει αφρώδη και μαλακή υφή εσωτερικά και ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα.
  2. Πρόσθεσε καρυκεύματα στο τελευταίο στάδιο ψησίματος. Ένα μείγμα από λιωμένο βούτυρο και καρυκεύματα όπως σκορδοπίπερο, αλάτι, βασιλικός, θα δώσουν την τελευταία πινελιά στην pizza σου.
μύλοι παπαφίλη χορηγός etoile
Ζύμη πίτσα

 

Τα άλευρα αρτοποιίας που χρησιμοποιούμε στην Etoile φέρουν την ποιότητα Παπαφίλη, μίας από τις μεγαλύτερες αλευροβιομηχανίες της χώρας που εγγυόνται εκτός από ποιότητα, ασφάλεια και υγιεινή και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Συνταγή για ζύμη πίτσας

απο τους Μύλους Παπαφίλη