Διήμερο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ αυθεντικής Iταλικής PIZZA από τον Executive Chef Danilo Petrini

Διήμερο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ αυθεντικής Iταλικής PIZZA από τον Executive Chef Danilo Petrini

H αυθεντική ιταλική pizza δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα γεύματα που μπορεί να φτιάξει κανείς εύκολα, όταν όμως ο σεφ είναι ο Ιταλός Executive Chef Danilo Petrini, η παρασκευή pizza μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας μάθημα.

Η εκπαίδευση θα γίνει από τον Danilo Petrini

Η εκπαίδευση θα γίνει από τον Danilo Petrini, Ιταλό Executive Chef και σύμβουλο γαστρονομίας, με σημαντικές διακρίσεις (Οδηγός Michelin από το 2007) και μακρά εμπειρία ως Chef στην Ελλάδα και τη Ρώμη στην Ιταλία. Έχει εκπαιδευθεί στη Σχολή Οινο γαστρονομίας του Anzio, στη Ρώμη και η δουλειά του στην ιταλική κουζίνα έχει αποσπάσει άριστες κριτικές από διακεκριμένα περιοδικά και οδηγούς γαστρονομίας.
Η πίτσα είναι ένα δημοφιλές γεύμα, με διαχρονική αξία, που όλοι έχουμε απολαύσει με λίγη μπίρα και καλή παρέα. Ταυτόχρονα αποτελεί και αφετηρία έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εστίασης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η εξειδίκευση στην ποιοτική παραγωγή της και η δικτύωση που προσφέρει το σεμινάριο μπορεί να εγγυηθεί σημαντικά βήματα προς μία αγορά εργασίας που σήμερα μόνο ανθεί.

Στο Σεμινάριο αυθεντικής pizza θα μάθουμε...

Στο Σεμινάριο αυθεντικής pizza, θα μάθουμε για τα μυστικά και τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής ιταλικής pizza, τα πρότυπα παρασκευής της, τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ποικιλίες της. Ποια είναι τα εξειδικευμένα συστατικά που την κάνουν μοναδική;
Από την ιστορία της pizza, θα περάσουμε στην προετοιμασία της ζύμης, θα γνωρίσουμε τα μοναδικά συστατικά που χρησιμοποιούν οι Ιταλοί, τις τεχνικές ανοίγματος ζυμαριού για να παρασκευάσουμε τις διάσημες pizza Romana και Napolitana και τέλος να μυηθούμε στα μυστικά της γευσιγνωσίας.

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στις 12 και 13 Μαρτίου, από τις 13.00 έως τις 17.00 κάθε ημέρα, στις εγκαταστάσεις της Etoile (Ηλία Ηλίου 81, Nέος Κόσμος). Για τη συμμετοχή σας, είναι απαραίτητο να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύλη και το κόστος του Σεμιναρίου, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Ι. Σακελλαρίου στο 2109271130.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δήλωση Συμμετοχής σε Σεμινάριο Pizza