Ένα Σεμιναριακό πρόγραμμα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα διοργανώνει η Εtoile για όσους επιδιώκουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών. Απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο υψηλότερο επίπεδο φιλοξενίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε πολυτελή ιδιωτικά καταλύματα, σκάφη, εστιατόρια, fine dining, κ.α.

Ποιοι οι κανόνες συμπεριφοράς και εμφάνισης σε ένα σκάφος, μία βίλα ή ένα πολυτελές εστιατόριο; Πώς στρώνουμε το τραπέζι για ένα επίσημο δείπνο; Ποιες οι διαδικασίες σέρβις και πώς πρέπει να είναι οι κινήσεις του προσωπικού σε ένα afternoon tea; Πως γίνεται το τέλειο Deparasage?

Mε στόχο να παρέχει την κατάλληλη και άριστου επιπέδου εκπαίδευση, δεξιότητες, γνώσεις, εμπειρία και πιστοποίηση με κύρος στους επαγγελματίες του αύριο, το Σεμινάριο θα καλύψει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας για τους μεθόδους σερβιρίσματος, τα χαρακτηριστικά τους (Silver/English, Buffet, American/Plate, Family Style) την προετοιμασία, τον απαιτούμενο εξοπλισμό  και τις διαδικασίες για το στήσιμο και τη διοργάνωση.

Μάθημα 1ο

Εισαγωγή και ρόλος του F&B/ F&B Operations: Κεντρικό εστιατόριο (Buffet Restaurant – Semi-Buffet – A la carte) | Room Service & Mini Bar | A La Carte, Fine Dining, Banqueting και Events, Εστιατόριο προσωπικού|  Μέθοδοι Σερβιρίσματος: Silver/English, American/Plated, Russian, Family, Buffet |Σύνδεση Κουζίνας με εστιατόρια

Μάθημα 2ο 

Τι είναι το Silver Service; Χαρακτηριστικά του SS, Προτερήματα και Μειονεκτήματα του SS, Προετομασία για SS, Συνήθη φαγητα που σερβίρονται  με SS | Buffet Service: Χαρακτηριστικά του SS, Προτερήματα του Buffet Service κα.| Σχεδιασμός και Οργάνωση του Event: Budget, Εξοπλισμος | Cocktail Set Up: Welcome drinks και στήσιμο τραπεζιών | Coffee Break : Εξοπλισμος, Decor, Προσωπικό| Table Setting: Know your Event – BEO, Επιλογή και Οργάνωση του εξοπλισμού ανάλογα το event, Mise en Place Εξοπλισμού κ.α | Afternoon Tea: ιδιαιτερότητες, εκτέλεση κ.α 

Μάθημα 3ο 

How to – Πρακτική Εξάσκηση: Πως κρατάμε ένα δίσκο; Πως σερβίρουμε ζεστά και κρύα ροφήματα με δίσκο; Πως διπλώνουμε πετσέτες; Στήσιμο C/B (menu εκτυπωμενο σε συνεργασια με σεφ, μηχανη καφε κτλ). Στήσιμο και Σερβίρισμα Afternoon Tea, Στήσιμο και σερβίρισμα American Style/Platted. 

Μάθημα 4ο

Πρακτική Εξάσκηση Recap; Στήσιμο Buffet και Τραπεζιού για μπουφέ (μενου εκτυπωμένο με σεφ, τραπεζια με ρεσο, ροτόντα με απαραίτητο εξοπλισμο για 6 άτομα)| Πρακτική σερβιρίσματος νερού, χυμού, αναψυκτικών, κρασιού και καφέ| Στήσιμο τραπεζιού για Special Event χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Silver Service (μενου από σεφ, κατά προτίμηση σουπα, κρέας, πατάτες, λαχανικά και πρόταση για γλυκό).

5η Ημέρα 

DIY (Do it Yourself) – Υποθετικό Event που πρέπει να στρωθεί από τους μαθητες.