Ευρέως διαδεδομένο πλέον και στην Ελλάδα, το sushi εξακολουθεί να αποτελεί ιδιαίτερη παρασκευή που απαιτεί άρτια τεχνική. Παράλληλα με την αύξηση της δημοτικότητας της Ιαπωνικής κουζίνας στη χώρα μας, παρατηρείται έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών, με κατάλληλες γνώσεις για να καλύψουν σχετικές θέσεις στον επισιτισμό. Το Σεμινάριο αυτό, προσφέρει τόσο μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο όσο και μια επαγγελματική προοπτική σε όσους τελικά θα το αγαπήσουν.

Στο Σεμινάριο θα παρουσιάσουμε, θα αναλύσουμε και θα δώσουμε συνταγές για: Sushi rice (Παρασκευή ρύζι για σούσι), Sushi su (ξυδατο dressing για το ρύζι σούσι), Hosomaki, Uramaki, Futomaki κ.α. Επίσης θα παρασκευάσουμε σάλτσες για ρολά (Wasabi mayo, Spicy mayo, Chilli garlic mayo, Teriyaki glaze).

Ποια τα βασικά συστατικά και ποιος ο απαραίτητος εξοπλισμός; Ποιά τα υλικά και η ορθή χρήση τους; Ποιοί οι κανόνες υγιεινής;  Όλα αυτά με την καθοδήγηση του χαρισματικού Sushi Chef Αντώνη Κουρκούτα, που είναι ο πλέον κατάλληλος επαγγελματίας για να μας εισάγει στα μυστικά της Ιαπωνικής γαστρονομίας.