Παρόλο που φαίνεται ένα απλό και μη επιτηδευμένο πιάτο, το sushi και οι ποικιλίες του απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές ώστε φτάσουν την τελειότητα που παραδίδουν οι Ιάπωνες Chef. Κλειδί στη διαδικασία αυτή είναι οι τεχνικές κοπής. To Σεμινάριο “Sushi: Tεχνικές Κοπής Sashimi-Nigiri” απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε λάτρεις της Aσιατικής κουζίνας που θέλουν να λάβουν τις βασικές γνώσεις γύρω από το sushi και τις ιδιαιτερότητες του, τον απαραίτητο εξοπλισμό, τους κανόνες υγιεινής καθώς την ορθή χρήση των υλικών.

Στο σεμινάριο θα παρουσιάσουμε, θα αναλύσουμε και θα δοθούν συνταγές για τα εξής:
-Sushi rice (Παρασκευή ρύζι για σούσι).
-Sushi su (ξυδατο dressing για το ρύζι σούσι).
-Chirashi bowl (Μπολ με ξυδάτο ρύζι, ωμό ψάρι και λαχανικά).
-σωστός τρόπος κοπής για Sashimi-nigiri σολομού τόνου τσιπούρας.
-συνοδευτικές σάλτσες για sashimi και nigiri: Tosa soy sauce, Sesame soy sauce, Ponzu sauce.

Τις παρασκευές αυτές θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή.

Στα μυστικά της Ιαπωνικής κουζίνας -που τη βλέπουμε να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στον ελληνικό επισιτιστικό τομέα- θα μας εισάγει ένας από τους πιο αξιόλογους Chef της γενιάς μας, ο Αντώνης Κουρκούτας.