«Μέσα από τις σπουδές μου στο ΙΕΚ Εtoile αποκόμισα τρομερές γνώσεις οι οποίες με βοήθησαν πολύ στο όμορφο ταξίδι που ξεκίνησα στη Μαγειρική. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα και το ΙΕΚ Εtoile ήταν ο μεγαλύτερος μου σύμμαχος σε αυτό. Έχω καταφέρει να εργαστώ σε αρκετά εστιατόρια, ένα από τα όποια είναι και το γνωστό εστιατόριο Cookoovaya. Δεν εφησυχάζομαι ποτέ και ελπίζω να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα πάνω στο επάγγελμα που αγαπώ.»

Νάκος Χάρης / Cookoovaya, Αθήνα

«Δύο χρόνια πριν αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, να ασχοληθώ με τη Μαγειρική. Αναζήτησα τη σχολή που θα ανταποκρινόταν στα θέλω και τις προσδοκίες μου… και βρήκα το ΙΕΚ Εtoile!
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες και οι μοντέρνοι, ζεστοί χώροι είναι κάτι που διαπιστώνει κανείς με μια απλή ξενάγηση στο κτήριο. Το πιο σημαντικό για εμένα ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησης μου στη σχολή, ήταν το πλήρως καταρτισμένο εκπαιδευτικό δυναμικό. Οι καταξιωμένοι, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού καθηγητές μας, ήταν πάντα δίπλα μας, εκπαιδεύοντάς μας και δίνοντάς μας όλα τα εφόδια και τις γνώσεις ώστε να γίνουμε σωστοί επαγγελματίες. Tο ΙΕΚ Εtoile επίσης μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω μέρος σε εκθέσεις και γαστρονομικά events. Σήμερα με τη βοήθεια της σχολής, πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο ξενοδοχείο Grande Bretagne και αν γύριζα το χρόνο πίσω και έπρεπε να επιλέξω τη No1 σχολή στην Ελλάδα θα επέλεγα και πάλι το ΙΕΚ Εtoile

Γεωργούλα Λεμονιά / Hotel Grande Bretagne, a Luxury Collection Hotel, Athens

«Στην ηλικία των 17 χρόνων άρχισα να ενδιαφέρομαι για τη Μαγειρική. Ήθελα να σπουδάσω σε μια σχολή που εξειδικεύεται στη Μαγειρική και χτίζει με αγάπη αυτήν την ειδικότητα. Επέλεξα το ΙΕΚ Εtoile! Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έμαθα να δουλεύω ομαδικά και σε απαιτητικές συνθήκες. Πριν το ΙΕΚ Εtoile δεν είχα συνειδητοποιήσει την αξία του επαγγέλματος που ήθελα να ακολουθήσω. Τώρα πια όντας επαγγελματίας στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης σέβομαι και αγαπώ αυτό που έχω επιλέξει να κάνω. Το ΙΕΚ Εtoile ήταν η  καλύτερη επιλογή για να με οδηγήσει εκεί!»

Κόρδας Στέφανος / InterContinental Athenaeum, Athens

«Οι σωστές επιλογές φέρνουν και τα σωστά αποτελέσματα. Λόγω των σπουδών Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ Εtoile είχα άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους, τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Παούρης Εμμανουήλ / Four Seasons Astir Palace, Αθήνα

«Για πολύ καιρό δούλευα ως διανομέας φαγητού, όπου και ανακάλυψα και την αγάπη μου για την κουζίνα. Μετά το θάνατο του πατέρα μου αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Μαγειρική σοβαρά. Η πρώτη σχολή που επισκέφτηκα ήταν το ΙΕΚ Etoile. Ο καθηγητής μου κος Σταύρος Κουστένης με μύησε πιο βαθιά στο κομμάτι της Μαγειρικής με αποτέλεσμα να διαβάζω πιο εντατικά και να «ψάχνομαι» εκτός μαθήματος. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αποφάσισα να εγκαταλείψω τη μέχρι τότε δουλειά μου γιατί ήθελα να επενδύσω στο όνειρό μου. Απευθύνθηκα στα Botrini’s Restaurant Athens. Είπα, “είναι αυτό που θέλω να κάνω για πάντα και θέλω να μάθω να το κάνω σωστά”. Καθώς έκανα την εξάμηνη πρακτική μου με πολλή δουλειά και πειθαρχία είδα τη μαγειρική με άλλο μάτι. Αυτό το διάστημα εργάστηκα στη Σουηδία για stage στο εστιατόριο «Esperanto» το όποιο κατέχει 1 αστέρι Michelin. Τώρα ετοιμάζομαι να φύγω για δουλειά στο Λονδίνο. Το ΙΕΚ Etoile ήταν η αρχή για να φτάσω μέχρι εδώ.»

Φεσατίδης Θεόδωρος / Botrini's Restaurant, Athens

«H οικογένειά μου από μικρό με παρακινούσε να ασχοληθώ με τη Μαγειρική γιατί θεωρούσαν πως  έχω ταλέντο. Όμως αποφάσισα να σπουδάσω τη Μαγειρική Τέχνη σε μεγαλύτερη ηλικία. Το γεγονός αυτό συντέλεσε στο να επιλέξω πολύ συνειδητοποιημένα το ΙΕΚ Etoile. Ξεχώρισα τη σχολή για τις υπερσύχρονες εγκαταστάσεις, τους έμπειρους καθηγητές και το άριστο κλίμα. Έχω καταφέρει πολύ γρήγορα να είμαι chef de partie στο γνωστό ξενοδοχείο President Hotel Athens.»

Δορμοίρης Αθανάσιος / President Hotel, Athens

«Είμαι 22 χρόνων και η Μαγειρική ήταν πάντα το όνειρό μου. Όταν τελείωσα το σχολείο, επέλεξα να φοιτήσω στο ΙΕΚ Etoile. Ήθελα να μάθω τη Μαγειρική από τους καλύτερους στο χώρο. Μετά από έρευνα διαπίστωσα πως το ΙΕΚ Etoile θα μου δημιουργούσε την προοπτική να δουλέψω στο εξωτερικό. Έτσι και έγινε. Ως απόφοιτος της σχολής ξεκίνησα άμεσα να δουλεύω σε εστιατόριο, στην καλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της Ουαλίας, όπου έμεινα ένα χρόνο. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως β’ μάγειρας στο εστιατόριο γνωστού ξενοδοχείου σε προάστιο του Λονδίνου. Ευχαριστώ πολύ ΙΕΚ Etoile

Αθανασίου Ελπίδα / Taplow House Hotel & Restaurant, Ουαλία / The Celtic Manor Resort, Λονδίνο
Saimir Meti / Villa Barone Zurichi, Ζυρίχη, Α΄ Μάγειρας

«Το ΙΕΚ Etoile για εμένα είναι η καλύτερη επαγγελματική σχολή στη Γαστρονομία & τον Τουρισμό. Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα στη Μαγειρική και πάνω από όλα με έκανε να την αγαπήσω περισσότερο και να μη μετανιώσω ποτέ για αυτό που διάλεξα να γίνω. Όπου και να βρίσκομαι, ό,τι και να δημιουργώ έχει την υπογραφή του ΙΕΚ Etoile. Αν και πλέον είμαι μακριά, δε θα ξεχάσω ποτέ το ΙΕΚ Etoile. Η σχολή και οι άνθρωποί της βρίσκονται πάντα στην καρδιά μου.»

Ζήση Γιόνι / The Open Cork Τορόντο, Καναδάς

«Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που αποφάσισα να σπουδάσω Μαγειρική στo IEK Etoile. Μετά το πέρας των σπουδών μου ξεκίνησα το πρώτο μου ταξίδι στο Εδιμβούργο πριν 3 χρόνια. Το πρώτο εστιατόριο στο οποίο δούλεψα λεγόταν La Maison Bleue, ένα μιξ γαλλικής και σκοτσέζικης κουζίνας. Ξεκίνησα ως Chef de Partie και μέσα σε ένα χρόνο έγινα ο junior sous chef του Maison Bleue Bistro, ενός θυγατρικού εστιατορίου της ίδιας εταιρίας. Επόμενος προορισμός μου ήταν το εστιατόριο του Mark Greenway που διαθέτει 4 rosette awards και ένα αστέρι Michelin. Ο ρόλος μου εκεί ήταν Chef de Partie και το καθήκον μου ήταν το garnish section. Επόμενος σταθμός μου ήταν το εστιατόριο του Glasshouse Hotel 5* στη θέση του Sous Chef. Ο τελευταίος μου σταθμός μέχρι στιγμής είναι το εστιατόριο Cadiz όπου έχω τη θέση του Sous Chef. Σε γενικές γραμμές θα ήθελα να επισημάνω πως χρειάζεται πολύ σθένος για να ανταπεξέλθει κανείς σε μια ξένη χώρα. Κάθε μέρα έρχεσαι αντιμέτωπος με τα όρια σου και καλείσαι κάθε φορά να τα ξεπερνάς. Βέβαια μετά από τόση μάχη με τον ίδιο σου τον εαυτό βγαίνεις πιο δυνατός και έτοιμος να αντιμετωπίσεις μεγαλύτερες προκλήσεις. Τίποτα δε θα γινόταν χωρίς το IEK Etoile. Για όποιον αποφασίσει να κυνηγήσει το όνειρό του στο εξωτερικό εύχομαι υπομονή και επιμονή.»

Τσατινιάν Βαρντάν / Cadiz, Εδιμβούργο
Σκουλικάρης Αθανάσιος / Nammos Courchevel 1850, Γαλλικές Άλπεις, Γαλλία

«Καλησπέρα από τον παγωμένο Καναδά! Η απόφασή μου να σπουδάσω Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ Etoile ήταν από τις πιο σωστές επιλογές της  ζωής μου. Το ΙΕΚ Etoile μού έδωσε τις γνώσεις και τις βάσεις για να ανταπεξέλθω σε επαγγελματικές συνθήκες ενώ τέλος μέσα στη σχολή γνώρισα υπέροχους ανθρώπους. Τα δωρεάν σεμινάρια που παρείχε η σχολή συμπλήρωναν πάντα τις υψηλές προσδοκίες μου. Μακάρι να φοιτούσα αλλά 2 χρόνια στο ΙΕΚ Etoile

Ψύλλος Γιάννης / Le Château Royal Convention & Reception halls, Μόντρεαλ

«Ως απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ Etoile μπορώ να πω ότι έχω αποκομίσει μόνο ωραίες εμπειρίες. Σε αυτό συνέβαλλαν οι εξαιρετικοί καθηγητές που μας δίδαξαν τα πάντα γύρω από τη Γαστρονομία, επιμένοντας στις λεπτομέρειες τόσο των συνταγών όσο και του plating. Το φιλικό περιβάλλον που επικρατεί όπως επίσης και τα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήρια που διαθέτει το ΙΕΚ Etoile αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες στην ποιότητα των σπουδών μου. Και φυσικά δεν σταματούν όλα εκεί αφού το ΙΕΚ Etoile παρέχει έμμισθη πρακτική άσκηση στους σπουδαστές του και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση στους αποφοίτους του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.»

Παληοθόδωρος Αλέξανδρος / Meraki Restaurant, Λονδίνο / Social Eating House (1* Michelin), Λονδίνο / Disney’s Newport Bay Club Disneyland, Παρίσι

«Η ειδικότητα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και δημιουργικά επαγγέλματα. Επέλεξα να σπουδάσω στο ΙΕΚ Εtoile γιατί οι άνθρωποι που το απαρτίζουν με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή. Όπως αποδείχτηκε δύο χρόνια μετά δεν έκανα λάθος επιλογή, γιατί μέσα στη σχολή έθεσα τις βάσεις και τα θεμέλια για την μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία. Οι γνώσεις και η εμπειρία που πήρα από τα εργαστηριακά μαθήματα και τα σεμινάρια του ΙΕΚ Εtoile καθώς και οι διασυνδέσεις με επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, μέσω της σχολής, αποτέλεσαν τα ατού που με έκανα να ξεχωρίσω στην καριέρα μου.»

Ανδρουτσόπουλος Γιώργος / The Clumsies & Odori, Αθήνα

«Είμαι απόφοιτος της ειδικότητας Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική του ΙΕΚ Etoile. Χάρη στη μεθοδική, επαγγελματική και κλιμακούμενης δυσκολίας εκπαίδευση του κυρίου Μιχάλη Σαράβα, Executive Pastry Chef και καθηγητή του ΙΕΚ Etoile, βρίσκομαι σήμερα να εργάζομαι σε μια πολύ δυνατή εταιρεία επισιτισμού στο Λονδίνο και συγκεκριμένα σε ένα γαλλικό εστιατόριο (Colbert Restaurant / Corbin and King). Καθημερινά πια βλέπω την αναγνώριση της προσπάθειας, των ικανοτήτων και  των γνώσεών μου από τους ανώτερούς μου. Παράλληλα μου δίνονται νέα ερεθίσματα και δυνατότητες εξέλιξης και ανέλιξης. Ασφαλώς, αν δεν είχα λάβει τις κατάλληλες βάσεις δε θα βρισκόμουν αυτή τη στιγμή σε αυτή τη θέση. Ευχαριστώ πολύ το ΙΕΚ Etoile και τους καθηγητές του.»

Νικολόπουλος Κων/νος / Colbert Restaurant, Λονδίνο / Marriott Hotel Park Lane, Λονδίνο
Παράλληλα με τις σπουδές μου στα Ξενοδοχειακά, μου προτάθηκε μέσω του ΙΕΚ Etoile συνεργασία σε εργασιακό επίπεδο με το The Margi Hotel στο Λαιμό της Βουλιαγμένης. Είχα ακούσει ότι στo ΙΕΚ Etoile νοιάζονται πραγματικά για την επαγγελματική μας αποκατάσταση, δε μπορούσα όμως να πιστέψω ότι θα γινόταν τόσο άμεσα και στοχευμένα. Χάρη στο ΙΕΚ Etoile συνεργάζομαι με το πιο καταξιωμένο πεντάστερο Boutique Ξενοδοχείο της Αθήνας.
Κώστας Τζούβελης / The Margi Hotel, Αθήνα

Ύστερα από ερεύνα στο διαδίκτυο επέλεξα το ΙΕΚ Etoile ανάμεσα σε πολλές ιδιωτικές σχολές γιατί η συγκεκριμένη σχολή εξειδικεύεται σε τρεις μόνο ειδικότητες (Μαγειρική, Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική και Ξενοδοχειακά). Η διοίκηση του ΙΕΚ Etoile δε σταματά να αγωνίζεται καθημερινά για τους σπουδαστές της. Στο ΙΕΚ Etoile οι ευκαιρίες εργασίας δε σταματούν ποτέ. Προσωπικά αποφοίτησα από την ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας έχοντας αποκτήσει όλα τα εφόδια για να μπορώ πλέον να εργάζομαι σε επιχειρήσεις τεράστιου βεληνεκούς όπως το καζίνο της Πάρνηθας “Regency Casino Mont Parnes”. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που πέτυχα αυτό που ήθελα!

Τσιρμπίνης Γιώργος / Regency Casino Mont Parnes, Αθήνα