Το αστέρι της Εtoile στον Τύπο

Ο τύπος για την Etoile

Το αστέρι της Εtoile στον Τύπο

Ένα ακόμα δημοσίευμα που αναφέρεται στο αστέρι του εκπαιδευτικού ομίλου Etoile διαβάσαμε στη Lifo της προηγούμενης εβδομάδας και το παραθέτουμε αυτούσιο.

‘Όταν ήσουν μικρός, σίγουρα άκουγες τον χαρακτηρισμό «αστέρι!». Μεγαλώνοντας, αυτή η ενθάρρυνση αντικαταστάθηκε από την αγωνία να βρεις δουλειά, να πετύχεις και τελικά, να κάνεις κάτι που θα σου αρέσει, προσφέροντας σου παράλληλα και ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης. Η Etoile by les chefs είναι εδώ για να σε κάνει να νιώσεις και πάλι αστέρι, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στο χώρο του επισιτισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ξεκινώντας το 2011 από επαγγελματίες του χώρου, ο εκπαιδευτικός οργανισμός αποτελεί σήμερα την πιο εξειδικευμένη σχολή για τη Γαστρονομία και τον Τουρισμό, παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους την επιλογή ανάμεσα στις ειδικότητες το σεφ, του pastry chef και των ξενοδοχειακών σπουδών αλλά και τη βεβαιότητα των μελλοντικών επαγγελματιών που θα ξεχωρίσουν τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Με ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 400 επιχειρήσεις, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και upscale gourmet restaurants, η Etoile by les Chefs δίνει κάθε χρόνο την ευκαιρία στους σπουδαστές της να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε ομίλους διεθνούς εμβέλειας, όπως το Intercontinental, το Four Seasons, το Luxury Collection (Grand Bretagne, King George), το Costa Navarino και πολλά άλλα.

Μέσα από τη στενή επαφή με την αγορά εργασίας και μάλιστα στην πιο high end μορφή της, η σχολή μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία των αποφοίτων, η οποία ορίζεται από την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Ομίλου Εtoile: «Από την αρχή της λειτουργίας της η Etoile έθεσε στόχο να κάνει την διαφορά, εξασφαλίζοντας σε κάθε σπουδαστή δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση από το πρώτο κιόλας έτος των σπουδών του. Σήμερα, οι απόφοιτοι της Εtoile βρίσκονται όλοι σε θέσεις εργασίας της επιλογής τους, κάνοντας αυτό που έχουν ονειρευτεί, έχουν ανερχόμενη πορεία και αξιοποιούν καθημερινά τη γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν με τις σπουδές τους. Το κύρος της Etoile έχει σταθεί διαβατήριο για την επιτυχία τους».

Για τον σκοπό αυτό κορυφαίοι καθηγητές, που έχουν επιλεγεί με προσοχή, βρίσκονται στο πλευρό των σπουδαστών, υλοποιώντας σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα που φέρουν όλα το κύρος των πιστοποιήσεων ποιότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπως οι τίτλοι World Chefs Association Recognition of Quality Culinary Education, ACTA και άλλοι. Ταυτόχρονα με το εκπαιδευτικό έργο ουσίας, όλοι οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάθε χρόνο μια σειρά από είκοσι εξειδικευμένα σεμινάρια για όλες τις ειδικότητες εντελώς δωρεάν, εμβαθύνοντας σε γνώσεις και εμπειρία και εμπλουτίζοντας τις επαγγελματικές δεξιότητες.

Το κελάρι μοναστηριακού τύπου που διαθέτει εκατοντάδες ετικέτες οίνου από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα είναι μια ακόμα πρωτοπορία της Etoile by les Chefs που δημιουργεί μια ξεχωριστή εμπειρία μάθησης. Ιδανικό περιβάλλον μάθησης για τους τομείς της οινολογίας και οινογνωσίας, το οποίο εντυπωσιάζει όχι μόνο τους σπουδαστές αλλά και τους επισκέπτες.