Στην εποχή μας το κρασί παίζει πρωτεύοντα  ρόλο στην επιτυχία ενός εστιατορίου. Οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης οφείλουν να έχουν πλήρη γνώση για το κρασί και τη διαχείριση του, για τη βέλτιση εξυπηρέτηση των πελάτων  αλλά και του στόχου της επιχείρησης,  που δεν είναι άλλος παρά η  απόλαυση της γεύσης και η ευχαρίστηση των πελατών! Στο Σεμινάριο αυτό θα μάθουμε τα πάντα για τη σωστή διαχείριση του οίνου απο στοιχεία γευσιγνωσίας έως την αρμονία κρασιού και φαγητού και τη βέλτιστη οργάνωση της κάβας ενός εστιατορίου.

Θεματολογια

  • Γευσιγνωσία κρασιού: βασικές αρχές και παράγοντες ποιότητας κρασιού
  • Δημιουργία κάβας: ποιος ο σωστός σχεδιασμός και ποιες οι συνθήκες αποθήκευσης.
  • Ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες σερβιρίσματος και ποιες οι παράμετροι ανάλογα το χρώμα, τον τύπο και την παλαίωση του κρασιού;
  • Είναι μύθος κάθε κρασί και το ποτήρι του; Ποιο είναι το κατάλληλο ποτήρι, πως το μέγεθος και σχήμα του ποτηριού  συνεισφέρει στη ποιότητα του κρασιού και ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός διαφορετικών ποτηριών για κάθε εστιατόριο.
  • Ποια είναι η σωστή διαδικασία ανοίγματος και σερβιρίσματος του «ήσυχου» και αφρώδους κρασιού και ποια αξεσουάρ είναι απαραίτητα για το ιδανικό σερβίρισμα.
  • Πότε ένα κρασί χρειάζεται να μεταγγισθεί στη καράφα και ποια κρασιά αφορά η διαδικασία μετάγγισης.
  • Γιατί ο πελάτης δοκιμάζει το κρασί στο εστιατόριο και ποιες οι «υποχρεώσεις» του.
  • Υπάρχουν «ασθένειες» στο κρασί και ποιες είναι αυτές;
  • Η πώληση του κρασιού στο εστιατόριο. Ποιούς παράγοντες λαμβάνουμε υπόψη και πως επιδρά η ψυχολογία του πελάτη;
  • Πώς επιλέγω τους προμηθευτές μου και πως διαχειρίζομαι τις προμήθειες μου;
  • Ποια η σημασία της κάβας ημέρας;
  • Ποια η σημασία της πώλησης «κρασί σε ποτήρι», πόσες φιάλες και ποια τα κριτήρια επιλογής.
  • Ένα κρασί είναι αρκετό για να συνοδεύσει ένα πλήρες μενού;
  • Ποιος ο ρόλος των διαφορετικών μεγεθών φιαλών κρασιού στο εστιατόριο;
  • Υπάρχουν τρόποι να αυξήσω το ενδιαφέρον των πελάτων στο κρασί;
  • Δημιουργία κάρτας κρασιών και ποιοί είναι οι παράγοντες που λαμβάνω υπόψη μου στην επιλογή των κρασιών.
  • Ποια είναι η καλύτερη λίστα κρασιών; Μύθοι και πραγματικότητες!
  • Ποιος ο σωστός σχεδιασμός για τη μακροχρόνια επένδυση ενός εστιατορίου στο κρασί;
  • Πόσο απαραίτητο είναι να γνωρίζω την αγορά του κρασιού και φυσικά τη γεύση του κρασιού στη δημιουργία μιας λειτουργικής κάρτας κρασιού για ένα εστιατόριο;
  • Πόσο καλά γνωρίζω τη λειτουργία των γεύσεων και το μενού του εστιατορίου για την επιλογή του κρασιού;
  • Αρμονία κρασιού και φαγητού, υπάρχουν κανόνες,  ποιοι είναι και πόσο συχνά καταρρίπτονται;
  • Μπορεί το κρασί να παίξει πρωτεύονται ρόλο στη δημιουργία ενός μενού ή ακόμα και στο ύφος της κουζίνας ενός εστιατορίου και  γιατί ένας μάγειρας οφείλει  να γνωρίζει από κρασί;