Όταν η Οινογνωσία έχει άρωμα Etoile: Ένα μοναδικό κελάρι και μία διεθνούς φήμης οινολόγος δίπλα στους σπουδαστές

Όταν η Οινογνωσία έχει άρωμα Etoile: Ένα μοναδικό κελάρι και μία διεθνούς φήμης οινολόγος δίπλα στους σπουδαστές

Το μάθημα της οινογνωσίας είναι μια ξεχωριστή υπόθεση για τους σπουδαστές της Etoile. Kαι αυτό όχι μόνο γιατί γίνεται σε ένα σύγχρονο κελάρι που φιλοξενεί εκατοντάδες ετικέτες οίνου αλλά κυρίως γιατί εισηγήτρια του είναι η διακεκριμένη οινολόγος κ. Μαρία Κατσούλη που πρόσφατα ακούσαμε για μία ακόμη φορά το όνομα της εκτός των ελληνικών συνόρων..

Η έμπειρη οινολόγος της Etoile, συμμετείχε ως κριτής στο Michelangelo International Wine & Spirits Awards, ένα διαγωνισμό παγκοσμίου φήμης που έλαβε χώρα τον Αύγουστο στην Νότια Αφρική. Πρόκειται για ένα θεσμό που από το 1997 συγκεντρώνει κάθε χρόνο από κάθε γωνιά του κόσμου τους πιο έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της οινογνωσίας. Ανάμεσα σε δεκάδες καταξιωμένους κριτές βρέθηκε και η κ.Μαρία Κατσούλη, έμπειρη οινολόγος και συνεργάτης της Εtoile, η οποία ταξίδεψε στην Νότια Αφρική για να δοκιμάσει μερικά από τα καλύτερα κρασιά της Νοτίου Αφρικής και να  μεταφέρει την πλούσια γνώση της για τον οίνο  στην άλλη άκρη του κόσμου! 

Η Μαρία Κατσούλη έχει διατελέσει sommelier σε μερικά από τα κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας, όπως το King George, Tudor Hall και Botrinι’s και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Ελλάδας έχει διαχειριστεί τις λίστες οίνου και έχει συσσωρεύσει πολυετή πείρα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, του Συνδέσμου Ελληνίδες του Κρασιού και Διευθύντρια του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA. Με την πολλαπλή ιδιότητα της sommelier, δημοσιογράφου, συμβούλου εστίασης και γευσιγνώστριας ελαιολάδου έχει συμμετάσχει σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως κριτής ενώ παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια οινογνωσίας στην Etoile, στην μοναδική Σχολή που διατηρεί κελάρι συγχρόνων προδιαγραφών με πλούσια ποικιλία από ετικέτες οίνου ανά τον κόσμο.

Μάθετε περισσότερα για Σεμινάρια Οινογνωσίας από την Etoile ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες κ. Ι. Σακελλαρίου 2109271130