Ο ταλαντούχος Chef Xάρης Ζευγούλης αποκλειστικά στην εκπαιδευτική ομάδα της Etoile!

Ο ταλαντούχος Chef Xάρης Ζευγούλης αποκλειστικά στην εκπαιδευτική ομάδα της Etoile!

Μια νέα εκπαιδευτική συνεργασία ξεκινάει τον Σεπτέμβριο στην Etoile. Με μακροχρόνια εμπειρία και από τη θέση του Chef στην κουζίνα του Electra Metropolis Hotel, o πολλά υποσχόμενος Χάρης Ζευγούλης θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής, Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής για να μυήσει τους αυριανούς επαγγελματίες στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας!

Ήδη από τα 29 του έχει ένα περιζήτητο βιογραφικό, βρίσκεται σε μια απαιτητική θέση και μετρά καθημερινά μικρές επιτυχίες. Το προσωπικό του στύλ: δημιουργικό, μοντέρνο με σεβασμό στην πρώτη ύλη και στην καθαρή γεύση. Αντικατοπτρίζεται στα πιάτα του και βρίσκεται πίσω από την επιτυχία του στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας.

Λίγο πρίν να ξεκινήσει το εκπαιδευτικό του έργο στην Etoile, μας μίλησε για την αγάπη του για τη μαγειρική, την καθημερινότητα ενός Chef αλλά και για τη ζωτική σημασία της σωστής εκπαίδευσης στην καριέρα του επιτυχημένου επαγγελματία.

Ποιό θεωρείς ότι είναι το πιο σημαντικό εφόδιο στην ως τώρα πορεία σου στον χώρο της γαστρονομίας; 
Η αγάπη μου για τη μαγειρική – που πάει αρκετά πίσω στην παιδική μου ηλικία- και η ανάγκη μου για δημιουργική έκφραση μέσα από αυτήν, ήταν σίγουρα αυτό που μου έδωσε την κύρια ώθηση. Η σωστή εκπαίδευση όμως είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα.Και απαραίτητο συστατικό επιτυχίας είναι η αναζήτηση και η ερεύνα σε ότι έχει να κάνει με την γαστρονομία. Αυτό βέβαια που με κάνει πάντα να συνεχίζω είναι το πείσμα και η θέληση! Για αυτό πιστεύω ότι όλοι μπορούν να φτάσουν την επιτυχία στο επάγγελμα αρκεί να το θέλουν πραγματικά και να έχουν τη σωστή καθοδήγηση και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα τους.

Πώς είναι η καθημερινότητα ενός Chef;

Είναι πολύ δραστήρια και γεμάτη εκπλήξεις, πρέπει να διαβεβαιώνω συνεχώς ότι όλα κυλούν ομαλά, να αναζητώ καινούργια πρώτη ύλη να δοκιμάζω συνεχώς και να εξελίσσω την κουζίνα μου. Από τις πιο ωραίες στιγμές στην δουλειά μου είναι όταν μια καινούργια ιδέα αποτυπώνεται επιτυχημένα σε ένα πιάτο! Βέβαια, υπάρχουν και αρκετές δυσκολίες όμως όλα αντιμετωπίζονται με ηρεμία και σύνεση.

Τι θα συμβούλευες ένα νέο που αγαπά τη μαγειρική και θέλει να την κάνει επάγγελμα;

Αν την αγαπάει πραγματικά σίγουρα θα την κάνει επάγγελμα και με επιτυχία! Ειδικά όταν έχει επιλέξει με προσοχή την εκπαίδευση του. Για παράδειγμα ένας σπουδαστής της Etoile, που έχει επιλέξει με κριτήριο την ποιότητα και το κύρος σπουδών θα έχει προβάδισμα στο χώρο.